De-ale batranetii

Ruxandra Luca

Eram de dimineata la machiaj si faceau fetele noastre ce puteau sa imbunatateasca fata nedormita si parul valvoi cu care venisem de acasa. Si tot tapetau, colorau, periau si buclau, cand o aud pe A. deodata:

-Hoooopa!

Vine si D.: Ohoooooo!!!

-Hopa-oho ce? intreb eu.

-Pai ai un fir alb aici. Ei, asta nu-i asa de grav, imi zic. Si inca unul in stanga si altul aici si…

Si nu mai voiam sa stiu. Ma chiorasc intr-o oglinda mica, smulg ce prind (daca tot ma tin tare sa umblu nevopsita) si intru mandra in platou, ca si cand radacina de fir alb n-ar fi existat in capul meu vreodata.

Plec apoi direct la o filmare. Avem sofer nou, tinerel, blondut. Mi se pare ca imi zice cu „dumneavoastra” o data, de doua ori, de trei ori, a patra oara zic si eu:

-Mai (am dat-o asa, prieteneste), sper ca nu pe mine ma iei cu dumneavoastra.

-Dar pe cine, doamna? (m-a facut si doamna). Mama m-a invatat sa respect oamenii, nu pot altfel, continua el. Il facusem sa se gandeasca la mama lui, era clara treaba.

-Da cati ani crezi ca am, de curiozitate asa? continui eu discutia, desi ma speria unde vedeam ca duce.

-30? intreaba cu jumatate de glas.

-25 nu? insist eu.

Am eu 21 doamna, cum sa aveti dumneavoastra 25?

Pam, pam! Da nu mai bine imi punea o piedica, ceva? Ca treceam mai usor peste. Ca sa imi inec amarul, am pus automat pe Facebook o poza cu mine mai domnisoara, trecuta prin trei filtre de infrumusetare si matifiere. Uite cam asa, de genul celei de sus. Bine ca in poze suntem toate zane, mai greu in viata reala, ca acolo vrei, nu vrei, tot imbatranesti. Ha, ha, sanatosi sa fim!

Un comentariu pe “De-ale batranetii

  1. RALUCA NABARJOIU spune:

    Ai dreptate, sănătoși sa fim cu toții , ca sunt lucruri mult mai grave pe lumea asta decât niște amarate de fire albe. Eu de la 20 de ani nu m-am mai vopsit și acum după 12 ani am câteva fire de par albe dar nici nu se vad si nici nu ma deranjează . Nu le smulg ca se spune că apar mai multe, și nu vreau , ca uite la 20 de ani imi plăcea să mă vopsesc și acum imi ador culoarea naturală, iar vopsitul părului il vad ca pe o grija in plus ( pe langa multe altele, inevitabile în viața noasta). Sper sa o ducem cat mai mult asa, pe modul natural. Esti haioasa, imi place cum scrii, și ca faci sa para totul așa, mai relaxant.😘

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.