Amenda pentru nerespectarea Ordonanței militare nr 3 este, de fapt, infimă.

amenda nerespactare carantina este infima
Azi noapte, am dat peste intervenția asta a lui Cosmin Andreica, președintele Europol. Mi s-a părut halucinant ce a spuns omul, la Antena 1, despre sancțiunile aplicate celor care nu respectă prevederile Ordonanței militare nr 3. Știți voi, ordonanța aia care interzice circulația în afara locuinței, cu niște excepții clare, pentru că de, suntem în plină pandemie de coronavirus. Doar că, nerespectarea carantinei vine la pachet cu niște amenzi infime. În teorie, vorbim despre sume cuprinse între 100 și 5000 de lei, cu o medie a sancțiunilor aplicate până acum de 1300 de lei. În realitate, e trist tare.
.
Cosmin Andreica:
.
“Aici e vorba de niște cifre pe care le privim noi, dintr-o anumită parte, ca sa dea bine la televizor. In realitate, nu corespund adevărului.
.
In timp ce cuantumul contravenției este între 100 și 5000 lei, ceea ce au omis sa spună colegii de la Poliția Romana și de la MAI, de la comunicare, este faptul că legea permite contravenientului sa achite jumătate din MINIMUL amenzii. Din start, contravenientul, indiferent dacă a primit 3000 lei amendă, poate achita 50 lei, în 15 zile!
.
Aici trebuie sa mai umblam un pic, pentru ca deja exista o practica a acestor persoane și anume faptul ca ies din casa, stiind ca dacă sunt prinși, vor achita 50 lei.”
.
Cu alte cuvinte, nu prea contează ce faci, plătești 50 de lei și te-ai scos. În timpul ăsta, eu am pierdut șirul zilelor de când stau între patru pereți, cu copii cu tot. Și ca mine mulți.

VIDEO

Intervenția completă a lui Cosmin Andreica mai jos, discuția în sine începe la minutul 3:30

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.