8 super trucuri mămicești pentru o curățenie rapidă

8 super trucuri mamicesti pentru o curatenie rapida

Cui îi place să facă curățenie, pe bune acum? În afară de mama, ea chiar e fan aspirat, spălat pe jos, șters geamuri, adică lucruri dintr-astea care nouă, oamenilor obișnuiți, ne dau dureri de cap. V-am mai zis că am o doamnă care ne ajută la curățenie, vine o dată la două săptămâni și dă o față casei, dar între vizitele ei, suntem pe cont propriu. Măi, și se adună, și praf, și jucării împrăștiate peste tot, rufe de spălat și de călcat, podele de lustruit. Curat lună e cam o zi, fix atunci când vine doamna. Poate nici atât, pentru că așa e în casele cu copii și cu pisici, au loc multe runde de hârjoană și zburdălnicii, care întorc totul cu susul în jos.

Vreau, nu vreau, trebuie să mențin situația sub control și, cu tot necheful și netalentul meu la curățenie, trec la acțiune. Bine că am câteva trucuri la îndemână, să meargă treaba mai rapid și mai plăcut. Deci, când curățenia chiar se cere făcută, procedez cam așa:

  • Creez atmosfera potrivită

Pentru o stare de bine, ascult muzica preferată. Eventual ceva ritmat, să pot mânui cu spor mopul, laveta sau aspiratorul.

  • Las deoparte obiectele care m-ar putea distrage

Sunt o mamă în misiune, am în cap curățenia casei și atât, așa că pun deoparte telefonul, ca să nu îmi arunc ochii pe ecran la fiecare mail sau notificare de pe Facebook ori Instagram. Nici televizorul deschis nu e indicat, te captivează imediat și îți ia gândul de la curățenie. Ramân la muzica de care îți spuneam mai sus, ascultată la radio sau cu căștile în urechi.

  • Încep cu ce e mai greu

Dacă nu faci lucrurile dificile la început, cu siguranță nu mai ai chef de ele spre final, când ești deja obosit. Deci grijă mare pe ce pui mâna mai întâi.

  • Curăț de sus în jos

Dacă începi curățenia de la coprurile de mobilă mai înalte și cobori treptat spre podea, vei descoperi că e cel mai eficient. Altfel, tot praful este din nou pe covoare și pe parchet și o iei de la capăt cu aspiratul.

  • Când e graba mare, ma ocup întâi de locurile la vedere

Mai degrabă șterg măsuța de cafea și strâng jucăriile împrăștiate pe covor decât să aspir praful de sub canapea. În ultimă instanță, un dulap poate deveni un loc numai bun de îndesat lucrurile pe care nu am timp să le pun unde trebuie, în momentul respectiv.

  • Încerc să mențin ordinea 

La noi în casă poți găsi jucării, hăinuțe, cărți și reviste peste tot. La final de zi, iau un lighean mare și adun în el totul. Impăturesc ce pot, pun la loc, așez, ordonez. Chit că nu este curățenia de pe lume, ordinea iți fură ochii și îți dă o stare de bine. Când am chef și timp de făcut ordine, nu vă gândiți că e o treabă constantă. De multe ori pic lată de oboseală și nu mai apuc sa strâng marunțișurile împrăștiate. Dar este bine să faci câte puțin în fiecare zi, astfel încât să nu se adune prea multe la sfârșit de săptămână și să ți se pară un capăt de țară curățenia.

  • Implic și copiii

Dacă ai copii mici, cel mai probabil stau numai după fusta ta, deci e ceva gen: ori cu ei, ori deloc. La mine nu-i greu să implic copiii, sunt oricum foarte curioși și dornici să intre in joc. Albert și Aris duc la bun sfârșit treburi casnice potrivite vârstei lor, deși, asemeni mie, au mai mult talent în bucătărie decât pe zona de curățenie.

  • Mă înarmez cu accesorii de încredere

Cea mai nouă achiziție în arsenalul nostru de curațenie este mopul cu aburi Rovus Nano. L-am primit, l-am testat, l-am păstrat! 😉

 Vă rog să remarcați această poză în care am pretenții de gospodină și statul meu pe varfuri, menit sa suplinească lipsa tocurilor. Dar mai mult vă rog să remarcați mopul cu aburi, căci despre el este poza.

8 super trucuri mamicesti pentru o curatenie rapida

Despre mopul cu aburi Rovus Nano

  1. Funcționează doar cu apă obișnuită (ai o cupă de umplere inclusă), iar puterea mare, de 1100 de wați, te ajută să dezinfectezi și să igienizezi fără substanțe chimice. Fain când ai copii și animale în casă, la mine ambii ling podelele. Mă rog, acum copiii sunt mari, s-au lăsat de sportul ăsta, dar țin minte că Aris, prin bebelușia lui târzie, avea o plăcere să ia la lustruit podelele cu limbuța, spre disperarea mea.
  2. Un rezervor plin îți permite să folosești mopul 9 minute, suficient timp pentru o igienizare rapidă.
  3. Mopul se încălzește imediat, aștepti 30 de secunde și e gata să își facă treaba.
  4. Principala întrebare, când îți iei un mop cu aburi, este câtă umezeală lasă. Am observat că podeaua rămâne ușor umedă dupa ce îl folosești, dar se usucă repede.
  5. Rovus Nano poate fi folosit pe toate suprafețele din lemn, laminate, marmură, gresie, linoleum, piatră și chiar covor. Are o lavetă specială pentru covoare și alta pentru restul suprafețelor. Eu cu cea pentru covoare nu pot spune ca m-am înțeles foarte bine, dar nici nu trebuie să o folosesc, pentru că avem mai mult parchet și gresie în casă. Când venea bunica în vizită, ne întreba cum putem să trăim fără covoare, dar se consola cu gândul că „așa e in casele astea moderne”. Oricum, mi se pare semnificativ mai ușor să întreții curățenia când ai podelele goale.
  6. Cele doua lavete ale mopului se spală foarte simplu în mașina de spălat, la finalul rundelor de curățenie.
  7. Rovus Nano are mâner telescopic, deci se adaptează înălțimii pe care o preferi, astfel încat să fie confortabil la folosire.
  8. Are braț înclinat, care te ajută să mergi oriunde în casă.  Cu alte cuvinte, adio scuza că n-ai reușit să ajungi sub canapea sau sub diverse corpuri de mobilă. 😉
  9. Rovus Nano este foarte ușor, se descurcă și copiii să îl manevreze. Ai mei, ce-i drept, preferă să îl transforme în robot, dar îl încurajez pe Albert să îl folosească prin camera lui, în scopurile pentru care a fost gândit.

Video

Ei, și-acum imaginează-ți că e de ajuns să pocnești din degete și gata, ești machiată, coafată, copiii sunt îmbrăcați, hrăniți, spălați, paturile făcute și casa lună. He, he, vis, așa-i? Am pus eu în aplicare fantezia asta, în clipul de mai jos. Și tot acolo l-am supus pe Rovus Nano la diverse teste, să vedeți și voi cum se descurcă în acțiune. Curioși de rezultat? Voilà!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.