4 idei de activități creative pentru întreaga familie

4 idei de activități creative pentru întreaga familie

De când cu sarcina, am avut o maxima lipsa de energie. Tot ce mi-am dorit a fost să dorm, în special în a doua parte a zilei. Pe lângă starea mea, nici vremea nu prea ne-a ajutat, așa ca ne-am petrecut ultimele weekenduri mai mult în casă. Și-am fost nevoită sa vin cu diverse idei de activități pentru toți membrii familiei, astfel încât copiii sa nu se plictisească și să ne simțim bine împreună.

Mai jos vă dau patru idei de astfel de activități pe placul nostru, pe bază de borcănele goale de iaurt, folosite in mod amuzant și creativ. Am tot strâns borcănele de la brânzica Danonino, după ce am văzut la un moment dat cateva imagini pe net, care m-au inspirat. Știu că n-au iesit întocmai opere de artă din mainile noastre, dar ideea e că ne-am distrat.

Pe lângă borcănele goale, am folosit vată, lipici, plastilină, pene, carioci, coli de hârtie și foarfece.

1. Realizați decorațiuni pentru brad

Ca tot e perioada aia cea mai frumoasa din an, am transformat câteva borcanele din plastic in Moși Crăciuni, numai buni de atârnat in brad.

4 idei de activități creative pentru întreaga familie4 idei de activități creative pentru întreaga familie

Pentru Paște, puteți face puiuți de găina și pentru tot timpul anului, orice alte figurine vă inspiră.

4 idei de activități creative pentru întreaga familie

2. Organizați o vânătoare de comori

Copiilor mei le plac mult vânătorile de comori. Ascund un obiect prin casa, le dau câteva indicii și apoi ii las sa îl caute, ceea ce ii tine ocupați mult și bine. Obiectul ascuns poate fi chiar un borcănel gol de iaurt, folosit ca atare sau transformat in personaj, după ideile de mai sus ori după cum va dictează imaginația.

4 idei de activități creative pentru întreaga familie

3. Jucați Piticot reinterpretat

Piticot este unul dintre jocurile preferate din copilaria mea, iar acum îl joc intr-o forma reinterpretată cu băieții mei. Stabilim un traseu, scriem regulile (când stai o tura, când te întorci, când mai înaintezi), transformam borcanelele goale de iaurt in pioni și dăm cu zarul, ca să vedem cate căsuțe înaintează fiecare jucător.

Cand vremea e frumoasa, desenam traseul cu creta și ne jucam afara. In casa folosim aceste piste din pânză, pe care le-am marcat cu numere scrise pe postit-uri, ca să stabilim ruta jucătorilor.

4 idei de activități creative pentru întreaga familie4 idei de activități creative pentru întreaga familie

4. Plantați semințe și urmăriți-le cum cresc

Borcanelele goale de iaurt sunt numai bune pentru a planta in ele diverse semințe și a le urmări evoluția. De data asta, Aris a plantat grâu (știți tradiția de Sfântul Andrei). Nu vă spun cum îl uda zilnic si cât e de bucuros când constata ca a mai crescut. La fel de bune sunt și boabele de fasole, eu asta țin minte ca tot plantam când eram mică și au avantajul să crească destul de repede.

4 idei de activități creative pentru întreaga familie

Cam astea ar fi patru dintre sugestiile noastre, așteptam cu interes ideile voastre de activități pentru întreaga familie. Tot vine perioada sărbătorilor, toată lumea va fi in vacanța și vom avea muuuult timp de petrecut împreună. Ce bine ar fi sa profităm de el!

4 comentarii pe “4 idei de activități creative pentru întreaga familie

  1. Laura spune:

    Ruxandra, iti dau 2 sugestii faine (cred eu) pe care eu abia astept sa le fac cu fetițele mele: coronita de brad împodobită (sigur le va plăcea sa se joace cu pistolul de lipit) si o căsuță de turta dulce (daca ai răbdare să coci aluatul ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.