Totul e simplu pentru copii

Îl las pe Aris in cadă fix cât cobor sa duc rufele la spălat. Taică-su in camera de lângă, cu ochii in televizor, dar urechea la copil. Se aude un cântat combinat cu un pleoșcăit, deci totul pare in regula. Numai ca până ma întorc, Aris îmi goleste sticla de șampon in apa din cada și își face o spuma de toată frumusețea, cu care se împodobeste din cap pana in picioare.
.
-Doamne, Aris, șamponul meu!!! L-ai consumat pe tot.
-Mami, nu pe tot, și îmi arată 1 mililitru rămas pe fundul ambalajului. Vai de mine, îmi venea sa plâng, îl găsesc și greu, e și scump. Îl las pe Aris și îl iau pe taica-su:
.
-Iubitule, tu vezi ce a făcut copilul asta?
M., cu ochii in televizor:
-Da, nu e bine ce a făcut.
-Pai aia zic și eu, ca nu e.
.
Revin la Aris, ii spun sa nu mai irosească produsele cosmetice găsite pe marginea cazii și îl rog sa îmi spună data viitoare când are chef de baie cu spuma, ca ii găsesc o soluție mai buna. La care el zice așa, cu o privire nevinovata și cu spuma aia toata încă bagata in cârlionți:
.
-Ca sa nu mai fii supărată, uite, cât vorbeai cu tati, ți-am făcut la loc șamponul. Și îmi înmânează sticla de șampon umplută ca prin miracol. Eu îl văzusem cu coada ochiului ca meșterește ceva, am zis ca se joaca.
-Pui, ce ai făcut aici?
Sa vedeți, pusese un pic din gelul lui de dus in sticluța mea goală, completase cu apa din cada și agitase bine.
-Ești fericita, așa-i? Ai la loc șamponul, sa te speli cu el mâine și sa nu mai fie consumat.
Așa drag mi-a fost!
.
-Da, pui, sunt fericita. Dar sa imi promiți ca nu te mai joci cu ce creme și geluri mai găsești pe aici.
-Bine.
-Batem palma?
-Batem.
.
Ma rog, sa nu zicem hop pana nu sărim calul. Numai ce îl aud cum completează:
-Oricum, dacă trebuie sa mai consum ceva pentru ca vreau sa ma joc și pentru nu pot sa ma abțin, acum am văzut cum se face la loc. Si ți-l fac, mami, nu mi-e greu. Ca sa fii fericita, ca acum. 
Ăăă, nu…
-Iubitule mic, pui, mami e fericita daca își găsește toate produsele întregi. Mami te iubește indiferent, dar chestiile astea de le vezi tu in ambalaje sunt nițel diferite de ce îmi poți face din gel de dus și apa din cada și…
.
Mă întrerupe:
Mami, e prea multă informație pentru seara asta și sunt obosit. Hai sa terminam cu baia si sa ne culcam, bine?
Hmmmm… Unu la mâna, de unde ii vin ideile și exprimările astea??? Doi la mâna, mâine reiau explicațiile, pentru ca nu sunt sigura cât s-a prins de el și nu vreau sa risc sa ma trezesc fără jumătate din cosmetice la următoarea lui baie. Punct și de la capăt. Noapte buna! 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.