Joi nu mai stiam ce sa gatim. Le-am tot facut supa de galusti in ultima vreme, ca asta mananca bine amandoi, dar era clar nevoie de o schimbare. Asa ca am mers pe varianta sigura si rapida: paste. M-am uitat ce ingrediente aveam prin frigider si am trecut la treaba. Apoi am asteptat cu sufletul la gura reactiile si m-am bucurat sa vad ca sunt pozitive. Cand ii vad ca stramba din nas sau imping farfuria dupa ce bucataresc nu stiu cat, imi vine sa ma urc pe pereti. Acum nu, acum au fost incantati. Yuhuu pentru asta.
Deci am procedat cam asa cum va spun in continuare cu pastele astea. Nu stiu fix cantitatile, ochiometric am pus, dar va faceti voi sigur o idee.
Ingrediente
- 1/2 dovlecel;
- rosii cherry;
- somon proaspat;
- smantana lichida;
- putin vin roze;
- tagliatelle proaspete;
- parmezan ras;
- sare, piper;
- ulei de masline
Preparare
- Am taiat somonul proaspat in bucati si l-am pus la calit in putin ulei de masline. Apoi am adaugat si dovlecelul taiat cubulete, dupa care le-am inabusit in putina apa, sa se faca repede.
- Dupa ce a scazut apa, am aruncat in combinatie si niste rosii cherry (am nimerit unele dulci si bune, erau bio). Apoi poti adauga si putin vin roze. Sau nu.
- Dupa 2-3 minute se pune smantana lichida (se po, dam cateva clocote, punem si parmezanul ras sa se topeasca in sos, potrivim de sare si piper si gata sosul.
- Intre timp, fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Noi am avut tagliatelle proaspete, care sunt gata in doua minute si care mi se par foarte gustoase. Problema e ca se dezintegreaza imediat, fata de cele uscate, dar gustul conteaza mai mult.
- Punem pastele in sos impreuna cu parte din apa in care au fiert si, dupa cateva secunde, inchidem focul. Le lasam sa absoarba bine sosul si gata.
- Le punem in farfurii si speram la reactii pozitive. 🙂
Imi place sa pun in farfurie si o lingura de pasta de masline, merge de minune in combinatia asta de ingrediente. Copiii nu sunt prea incantati, e strict preferinta mea.