Tagliatelle bune cu somon fume si legume

Reteta tagliatelle cu somon fume si legume

Am venit aseara franta acasa, dupa o zi plina. Dar asa aveam o pofta de paste si de cina buna mancata in familie, ca am uitat de oboseala si m-am apucat de gatit cu drag pentru noi. Oprisem la magazinul din colt si cumparasem rapid cateva ingrediente. Aveam deja conturata reteta in minte. Imi ramanea sa imi torn un pahar bun de vin roze si sa ma apuc de treaba.

Copiii topaiau pe langa mine si strigau paste, dupa ce Albert daduse tonul. Aris striga in plus suc, in vreme ce arata pofticios spre paharul meu cu vin. M. isi batea capul sa le gaseasca alte pasiuni, ca sa am eu liniste la gatit.

Am folosit:

  • 150 g somon fume (multe variante contin zahar, daca insistati putin gasiti si fara)
  • 300 gr tagliatelle proaspete
  • 5 rosii cherry
  • 1/2 dovlecel
  • sare roz de Himalaya
  • ulei de masline
  • 5 catei de usturoi (ne place mult usturoiul, dar aici depinde de gusturi)
  • o cutie mica de smantana pentru gatit
  • putin vin roze (din care tot sorbeam in timp ce bucataream)

Si le-am preparat asa:

  • Am incins ulei de masline intr-o tigaie si am calit usor dovlecelul taiat felii subtiri.
  • Am adaugat la calit rosiile cherry si somonul fume.
  • Am pus putin vin roze, am mai lasat la calit pret de 1-2 minute, apoi am pisat cateii de usturoi (cu cat ii pui mai tarziu, cu atat mai multa aroma dau) si am adaugat smantana pentru gatit. Am lasat sa dea in clocot de cateva ori, am potrivit de sare si gata sosul.
  • Intre timp, am fiert tagliatellele conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare si ulei de masline. Erau proaspete si necesitau doar 1-2 minute de fierbere.
  • Am adaugat tagliatellele in sos, impreuna cu o parte din apa in care au fiert (cateva linguri, cat sa obtin o consistenta mai buna a sosului).

Nu mi-a luat mai mult de 30 de minute cu totul.

Habar n-am cum le fac altii sau care e reteta corecta, eu fix asa le-am facut si ne-au placut la nebunie. Atata nevoie aveam sa stam la masa cu totii si sa mancam in tihna ceva bun (pana si Aris a stat linistit, contrar obiceiurilor). Nu mai avusesem timp de gatit in ultima vreme si era pacat, gatitul si mancatul in familie ma incarca de bine.

A, sa nu uit, am pus pe masa si un bol mare cu salata de rucola, care a completat perfect cina noastra.

Poate v-am inspirat pentru cina sau pentru pranzul de maine. Pofta buna!

Reteta tagliatelle cu somon fume si legume

2 comentarii pe “Tagliatelle bune cu somon fume si legume

  1. Diana spune:

    Ruxandraaaaaaa, nu mai folosi smantana pt gatit. Contine tot felul de „crocobauri”, incepand cu vestitul caragenan:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.