E clar, lumea e a mea! 🙂 Asa cum scrie in mai toate cartile de specialitate, trimestrul al doilea este perioada cea mai frumoasa a unei sarcini.
Sunt parca mai fericita si mai implinita ca niciodata, ma bucur de Albert in fiecare zi si ma gandesc in acelasi timp cu tot dragul la bebelusul din burtica pe care il asteptam nerabdatori.
Vreau, chiar vreau sa am rabdare, dar in acelasi timp mi-l doresc atat de mult aici, langa mine, langa noi.
Toata ziua vorbesc cu A. despre el: cum va fi, ce vom face, ce nume ii vom pune; nu e nimic mai frumos decat sa pot vorbi cu baietelul meu, care este destul de mare sa inteleaga lucrurile acestea, despre bebelusul din burtica si viata noastra viitoare alaturi de el.
Ma bucur din tot sufletul ca am asteptat perioada aceasta pana sa raman din nou insarcinata, pentru ca acum o traiesc mai intens: Albert nu mai solicita atat de mult (nu ca ar fi fost vreodata prea dependent de mine), iar eu sunt linistita si am tot timpul sa ma concentrez pe puiul mic care va veni curand.
Aprope ca am uitat de primele trei luni in care nu m-am simtit intocmai bine si mi se pare ca am cea mai usoara sarcina: pot face cam orice, dar cu mai mult entuziasm, daruire si motivatie decat inainte! Copiii ne schimba viata in mod pozitiv, inca dinainte de a se naste! Cu atat mai mult apoi…abia astept sa pot spune cu mandrie ca sunt mamica de doi!
ALIMENTATIA
Burtica creste incet, dar sigur! Parca m-am mai ingrasat putin… dar imi si place sa mananc, mi-a placut mereu si acum ca am scapat de toate senzatiile neplacute de greata, ma rasfat in fiecare zi cu tot felul de bunatati. Bineinteles, asta nu inseamna fast food sau dulciuri in exces: mananc lucruri gustoase si sanatoase in acelasi timp, in general preparate de mine.
In perioada aceasta gatesc mai mult ca niciodata, dar cred e cea mai buna optiune pentru sanatatea bebelusului si a mea. Am zilnic in meniu fructe si legume, ceva dulciuri (din fericire, parca nu ma mai atrag ca inainte), oua, lactate, carne (pui, peste si vita in cantitati mici, nu ma omor dupa carne).
Paste mananc destul de des si uneori am asa o pofta de salam de porc cu paine alba (da, chiar asa si sa nu credeti ca ma abtin!). Dar chiar daca mai calc stramb, incerc sa compensez prin sport si alegeri alimentare moderate la urmatoarele mese.
Nu uit sa ma hidratez bine, in special inaintea, in timpul si dupa orele de exercitii fizice, dar si pe tot parcursul zilei, cand apa plata la temperatura camerei e nelipsita. Pentru a imbunatati digestia, am inceput sa beau dimineata, pe stomacul gol, un pahar de apa calduta in care dizolv o lingura de tarate de psyllium; functioneaza excelent, la fel ca sucurile proaspete din grapefruit si portocale.
Revin curand cu noi postari in jurnalul de sarcina, pe masura ce burtica tot creste si apar alte schimbari si provocari. Ramenti aproape!