S-A LANSAT „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi”, de dr. Laura Markham

lansare „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi” de dr. Laura Markham

Marti s-a lansat la Humanitas Cismigiu cartea  „Părinţi liniştiţi, fraţi fericiţi”, de dr. Laura Markham. Am mers cu ambii copii la eveniment, ca alta optiune n-aveam, dar cu putin (mai mult) ajutor din partea lui M., chiar am reusit sa ma concentrez la (mai) tot ce s-a discutat.

Sa va spun cate ceva despre cartea aceasta, un soi de must have al mamicilor (si taticilor) cu doi sau mai multi copii. Si pentru orice parinte in general. Este de fapt un ghid special de parenting care te indeamna sa-ti asculti copiii si sa-i inveti sa exerseze empatia si sa-si exprime emotiile.

Dr Markham a mărturisit că a scris această carte pentru a le răspunde părinţilor care au întrebat-o mereu cum să gestioneze gelozia între fraţi. Cartea are ca scop, așadar, oferirea de soluţii pentru a-i ajuta pe copii să-şi rezolve conflictele şi pentru a deveni mai apropiaţi, propunându-şi să-i ajute în același timp și pe părinţi să îşi arate dragostea pentru cei mici într-o manieră identică. Dr. Markham considera ca părintele trebuie să-și ajute copilul să înțeleagă că resursele lui de dragoste și atenție sunt nelimitate și pentru asta trebuie să-i înveţe pe cei mici să-şi exprime sentimentele. Cel mai bun exemplu pentru copii este autoreglarea adulţilor. În carte sunt propuse mai multe metode de conectare parinte-copil, printre care și „timpul special”.

La eveniment au participat: Domnica Petrovai, psiholog clinician și psihoterapeut, Teodora Neagu, traducător, Bogdana Dobre, blogger (cu ocazia asta ne-am si cunoscut), Miruna Jovin, coordonatorul colecţiei şi Despina Bădescu, redactor şef TOTUL DESPRE MAME.
Dr. Laura Markham a discutat pe Skype cu cei prezenti si a raspuns intrebarilor. Mi s-a parut tare carismatica, la fel ca in filmuletele pe care le vazusem recent pe internet. O asculti cu placere, iti transmite mesajul clar, simplu, deci abia astept sa o vad in sfarsit live la conferintele din noiembrie. Mai multe detalii despre venirea Laurei Markham la Bucuresti, programul evenimentului si modalitatea de inscriere gasiti aici. Sper sa ne vedem acolo!

In plus despre Dr Markham:

Mamă a doi copii şi un specialist cu o vastă experienţă clinică, este expertul de parenting numărul unu al Americii, fondator al paginii AhaParenting.com şi doctor în psihologie infantilă. Pornind de la cele mai recente cercetări pe tema dezvoltării creierului uman şi experienţa să clinică cu părinţii, dr. Laura Markham are o abordare simplă, dar eficientă. Mesajul ei este următorul: cultivarea unei conectări emoţionale cu copilul produce o schimbare reală şi de durată. Când această legătură vitală este stabilită, nu mai e nevoie că părinţii să apeleze la ameninţări, cicăleli, insistenţe, recompense sau chiar pedepse.

Cartea se afla pe noptiera mea… din ziua lansarii… si n-am apucat sa o deschid, ca in ultima vreme abia am avut timp sa respir. Si articolul despre lansare abia acum il public, desi mi-ar fi placut s-o fac mai devreme. Dar seara aceasta se anunta linistita, copiii au facut deja baie si se pregatesc de culcare, deci cred ca in sfarsit apuc sa citesc si eu in liniste. Imi place gandul!

Cartea poate fi cumparata de aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.