În loc să fiu revoltată, aleg să fiu încrezătoare

În loc să fiu revoltată, aleg să fiu încrezătoare, nasterea in pandemie
După un nou weekend lipsit de alarme, fie ele și false, azi, la 10, merg la medic, sa văd ce face Frățioara. Mi se tot pufoșește în burtă de aproape 40 de saptamani, iubita mică! Eu o simt bine, sănătoasă și o aștept cu tot dragul și, mai ales, cu toată răbdarea. Am cu ce sa-mi umplu timpul până vine, oho, ba de multe ori nici nu-mi ajung 24 de ore sa fac toate câte ar fi de făcut cu și pentru frățiorii ei, pentru mine și întreaga familie. Dacă pandemia asta ne-a luat atâtea, măcar ne-a dat mult timp împreuna, lucru pe care îl apreciez mai mult decât orice.
.
Nu departe azi, Aris mi-a dat trezirea la 6:
.
-Mami, vreau macaroane cu branza, te rog, te roooog! Adormise cu ele în cap, după ce le văzuse prin nu știu ce desen animat. Am început sa râd cu gândul la ceasul pus sa sune la 8. Ca să nu dorm prea mult, mi-am zis, și sa întârzii la medic, doamne ferește! Desigur, șansele de a dormi prea mult erau infime. Albert se trezise și el, încă dinaintea lui Aris si își aștepta, de asemenea, portia de macaroane cu branza.
.
As fi stat până te-ai fi trezit singură, mi-a spus, dar dacă Aris a insistat sa tragă de tine, ce sa fac? Iar am zâmbit, sunt surprinzător de bine dispusă de dimineața, de liniștita și de încrezătoare.
.
Le-am făcut ce m-au rugat și m-am bucurat ca au mâncat cu poftă. Dar știți cum, tot au ras, toată cratița cu mancare. Iar eu simt ca s-a dus jumătate de zi, deși e abia ora 9.
.
Ca in fiecare dimineața, de 3 săptămâni incoace, m-am gândit ca poate e ultima in 4 și atunci cum să nu le fac toate poftele, cum să nu ii pup, sa nu-i adulmec și sa nu-i imbratisez de 1000 de ori?
.
Data probabilă a nașterii era 21 mai inițial, apoi a devenit 17-21 mai, după care, la controlul de 36 de săptămâni, mi s-a spus ca pot naște efectiv oricând și ca ar fi o minune să se întâmple după 10 mai. Se pare ca ea vrea sa fie o minune și poate ar vrea sa fie și o Elena (stiti voi, 21 mai, Constantin și Elena).
.
Indiferent de ce mi-ar spune medicul la controlul de acum, ca cea mică se va naște chiar azi sau in câteva zile, cert este ca nu voi putea fi însoțită de tatăl ei la naștere, nu ma va putea ține de mână și nu ma va putea sprijini altfel decât de la distanță. Nu-și va vedea fetita in primele 3 zile din viața ei, nu o va putea simți și iubi altfel decât prin telefon. Nici el, nici baietii mei, nici vreun alt om drag din viața noastră.
.
Chit ca stau de peste 2 luni in izolare, noi, proaspetele mame, suntem TOATE tratate ca suspecte de Covid, până iese rezultatul negativ al testului, lucru care poate dura ore bune (in cel mai fericit caz, dar nici la asta nu vreau sa ma gândesc). Asadar, imediat ce o voi aduce pe lume, voi fi separată de puiul care a crescut in mine 9 luni și nu voi putea face nimic sa opresc asta. De fapt, nu pot face nimic sa împiedic ceva din situația de acum, sa schimb protocoalele din spital, sa revin la normalitatea de care m-am bucurat la primele două nașteri. Nici sa ma dau de 3 ori peste cap, nici sa ma revolt, nici sa strig, sa plâng, nu as rezolva nimic. Iar eu chiar as avea motive sa ma urc efectiv pe pereți pentru ca mi se întâmpla asta, ca orice alta viitoare mamă, în vremuri de pandemie.
.
Aleg, în schimb, sa accept situația așa cum este și sa privesc cu încredere toată experiența și călătoria în 5 pe care o vom începe in curând. Trebuie sa fie bine!

3 comentarii pe “În loc să fiu revoltată, aleg să fiu încrezătoare

  1. Mari spune:

    Hello,te urmaresc si imi place mult optimismul tau,imi dai o stare de bine cand ma uit la filmulete tale si cand iti citesc scrierile,(acum ca bebe tocmai a adormit),vreau sa stii ca si eu am nascut tot natural in vreme de pandemie si desi nu a fost nasterea pe care mi-am imaginat-o cu sotul si familia alaturi,mai ales ca este primul copil,am decis sa am aceeasi abordare ca a ta,si sa iau lucrurile fix cum se intampla…si uite asa au trecut repede zilele acelea iar acum de 3 saptamani si un pic sunt mamica si sunt cu bebe acasa la noi si parca am si uitat acele zile.Iti doresc o nastere usoara si sa fii la fel de pozitiva.

  2. Elena Bujdea spune:

    Nastere ușoară Ruxandra! Sigur nu mai este mult și o vei avea pe bebelușă in brate😘 e prima data când las comentariu, am citit problema cu testul și ma gândeam ca poate poți face testul de dinainte tocmai pentru a preveni despărțirea. Eu am dpn pe 5 Iunie și voi merge sa fac testul săptămâna aceasta, nu îmi doresc sa stau departe de bebe și unde nasc așa e protocolul. Poate s-ar putea face asta și la spitalul unde vei naște.E doar o idee care merita încercată după părerea mea. Pupici și te aștept cu vesti bune de la control!

  3. Diana spune:

    Nu ar ajuta sa faceti si tu si sotul o dozare de anticorpi pentru SARS-COV 2, cine stie poate l-ati avut deja? Si daca cumva l-ati avut, ar putea sa-l lase pe sotul tau sa asiste la nastere. Merita sa intrebi. Nastere usoara si sanatate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.