PROGRAME DE VARA PENTRU COPII

Fastrackids, programe de vara

Mi-am dorit ca Albert sa mai faca si altceva in afara de joaca vara asta. L-am tot indemnat sa scrie sau sa citeasca din cartile primite la sfarsit de an… Bine, nu asa: Albert, pune mana si scrie sau citeste! Trebuie sa creezi un context, sa faci o poveste, sa gasesti un pretext sa-l convingi. Gen: „Albert, ce-ar fi sa facem niste invitatii pentru o petrecere imaginara? Ce zici, le scrii tu?” Sau „Albert, hai sa facem un joc: pentru fiecare cinci cuvinte citite, primesti un punct. La fiecare X puncte ai o surpriza!” Si altele asemenea. Dar ca sa inventezi jocuri si sa-l determini sa invete, fara sa se prindă ca o face, ai nevoie de timp. Iar eu momentan nu-l am, pentru ca Bebe 2 e inca foarte mic si total dependent de atentia mea. Abia noaptea, dupa ce adoarme, reusesc sa-l mai pup si eu pe Albert linistita, sa-i citesc o poveste sau sa-l ascult pur si simplu cum imi vorbeste de robotii pe care i-a construit. Cum ar fi  sa ne apucam de matematica sau de scris in miez de noapte? Si in vacanta, pe deasupra. Ei, si-atunci o solutie foarte buna sa invete lucruri interesante in timp ce se distreaza o reprezinta scolile de vara. Iar asta e de fapt valabil fie ca ai, fie ca nu suficient timp sa-i dedici, ca acolo invata oricum mai repede, mai placut si mai bine decat acasa. Nu mai spun ca in orele cat el e plecat, pot sa fac linistita una, alta pentru bebe, pentru casa, pentru mine. Sau, distractie mai recenta, stau minim zece minute fara sa fac nimic. Dar nimic, zac pe canapea cu gandurile mele si gata. Are efect energizant si-ti aduce buna dispozitie garantat! Conditii esentiale: esti singura acasa si bebelusul doarme profund in tot acest timp!

Revenind, Albert merge de ani buni la Fastrackids si-am spus mereu ca alegand cursurile lor am facut una dintre cele mai bune investitii in educatia lui. Pentru vara, cei de la Fastrackids au propus cateva module interesante, care le dau posibilitatea copiilor intre doi si opt ani sa invete tot felul de lucruri despre dinozauri, corpul uman, arta, diverse destinatii de pe glob sau despre astronauti. Chiar daca vara e pe final, mai e totusi timp pentru a alege unul sau mai multe dintre ele. Albert e innebunit dupa dinozauri si ne-a tot batut la cap sa-l ducem la modulul asta. Taica-su nu si nu, ca are toate cartile si a vazut toate documentarele posibile pe aceasta tema si ca n-ar strica sa invete si altceva.

„Lasa copilul sa aleaga! Albert, ce vrei?” Intrebare pusa de dragul de a o pune, tocmai spusese de o mie de ori ca vrea la dinozauri.

„Dinozauriiiiiiiii!” Striga copilul fericit ca mai are ocazia sa o spuna a mia unu oara.

„Vezi??? Asa ramane!”

Dar n-a ramas asa, ca a trebuit sa plec pe neasteptate cu ei din Bucuresti si abia saptamana asta am revenit si l-am putut duce la curs. Care curs nu mai era despre dinozauri, ci despre corpul uman, ca in fiecare saptamana e altul. L-am convins foarte usor ce-i drept, ca el e oricum ca un burete gata sa absoarba orice informatie ii este prezentata intr-un ambalaj interesant. Si abia il astept astazi cu concluziile, ca desi cursul in sine dureaza trei ore, dupa aceea vrea pizza, mers in parc si altele asemenea, deci pana diseara o sa-mi am si eu copilul inapoi. Intre timp, doar eu si gandurile mele…Hmmm, rectific, doar eu, gandurile mele si bebelusul infometat care tocmai s-a trezit si-si cere drepturile…Cam asta a fost cu scrisul pe ziua de azi. Ne auzim curand!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.