Cum poți sprijini viitorul copilului tău, mai mult decât printr-o îmbrățișare și o vorbă bună (P)

Cum poți sprijini viitorul copilului tău, mai mult decât printr-o îmbrățișare și o vorbă bună

Într-o seară, eram toți patru la masă. O cină obișnuită, liniște și pace, când, între două linguri de supă cremă cu crutoane, începe Albert să mediteze la viitor.

Mama, când ma fac eu mare, pe la 20 de ani, așa, îmi deschid un restaurant italienesc. Cu paste și pizza și cu bruschete bune cum faci tu. Aris o sa aibă acces gratuit la restaurantul meu, îți dai seama.Îl văd pe frate-su mic cum se luminează la față.

-O, iubitule, ce frumos! simt să laud inițiativa.

La care Albert continuă, foarte serios:

-Valabil și pentru tine și tata. Gratuit totul. Dacă mai trăiți pana atunci, normal.

-Dar o să am 45 de ani atunci.

-Pai da, de asta zic. 😂

Buuuun! Indiferent de ce planuri ar avea aștia mici pentru viitor, treaba noastră de părinți este sa fim acolo pentru ei. Contează să știe ca îi așteptăm mereu cu o vorbă bună și cu brațele deschise, dar n-ar strica sa avem și niște bani pusă deoparte, astfel încât visele lor sa prindă mai ușor contur. Vise precum deschiderea unui restaurant cu pizza și bruschete, la care oamenii dragi să aibă acces gratuit, vorba lui fiu-miu mare, sau o facultate de medicină, de științe politice, de teatru sau de care o fi ea, ori poate întemeierea unei familii. Toate sunt momente importante din viață, tot așa cum pentru oricare dintre ele ai nevoie de bani. Și-atunci o asigurare bine aleasă și făcută la timpul potrivit, te scutește de niște bătăi de cap. Adică în loc să dai din coate sau să ridici din umeri când ți-or cere copiii ajutorul, mai bine construiești din timp.

Cum poți sprijini viitorul copilului tău, mai mult decât printr-o îmbrățișare și o vorbă bună

În acest sens, cei de la Groupama propun Asigurarea de viață cu economisire pentru copii, despre care vă las mai jos câteva rânduri. Pentru extra detalii și o discuție cu un specialist, puteți merge aici.

Asigurarea de viață cu economisire pentru copii a pornit de la ideea că fiecare părinte isi doreste ce este mai bun pentru copilul sau. Vrei să îi oferi siguranță și suport în proiectele importante ale vieții, oricare ar fi acestea: studii, căsătorie sau demararea unei afaceri pe cont propriu. Si-atunci vii cu sprijin financiar și planifici un viitor sigur pentru el.

Poți să mergi pe varianta Standard a Asigurării de viață cu economisire pentru copii, caz în care aceasta va fi încheiată de un singur părinte, fara evlaure medicală. Sau ai opțiunea Premium, astfel încăt să puteți încheia amândoi asigurarea, având certitudine că în cazul unui eveniment nefericit, copilul primește suma de bani pentru care ai optat. Plus că pot fi atașate asigurări suplimentare, care acoperă situații precum spitalizarea copilului sau intervențiile chirurgicale suferite de el, ca urmare a unui accident. 

În plus, oricărei opțiuni îi poți adăuga o asigurare suplimentară, prin care poți investi o sumă de bani pentru majorarea sprijinului planificat pentru copil. Despre ASIGURAREA SUPLIMENTARĂ DE INVESTIŢIE găsiți mai multe detalii aici.

Printre avantajele Asigurării de viață cu economisire pentru copii, cei de la Groupama amintesc de flexibilitate. Ai posibilitatea să alegi structura contractului, durata lui, valoarea sumelor asigurate pentru contractul de baza si pentru asigurarile suplimentare, ca și valoarea și frecvența de plată a primelor de asigurare. Se vorbește și de siguranța capitalului investit, adică pe perioada contractuală, beneficiezi de protecție împotriva inflației pentru contractele în lei și de indexare pentru cele în valută. De asemenea, începând cu cea de-a treia aniversare a poliței, beneficiezi de participare la profit, prin marirea sumei asigurate sau prin acumularea de beneficii în cont separat.

Cum eu nu sunt specialist ci părinte, ca mulți dintre voi, cei care citiți aceste rânduri, vă amintesc că puteți obține detalii suplimentare și consiliere direct de la sursă. Și dacă nu credeți că Asigurarea de viață cu economisire pentru copii e potrivită pentru voi, poate luați în calcul Asigurarea mixtă de viață.

Copii sănătoși să avem, cu visuri mari devenite realitate și griji puține! Și să nu uităm să ne bucurăm mult de ei cât sunt încă mici și li se pare că la 45 de ani ești deja cu un picior (sau cu ambele) în groapă. 🙂

VIDEO- Ce planuri de viitor are Albert

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.