Placinta cu branza si aluat pufos

Placinta cu branza si aluat pufos

Am mers marti la Prietenii de la 11 sa povestesc, printre altele, cum tocmai trecusem in runda urmatoare la Chefi la cutite. In contextul asta, nu se cadea sa merg cu mana goala, desigur, asa ca am facut o placinta cu branza de vaci, asta de se vede in imagine, langa mana lui Florin. Am pudrat-o de nu s-a vazut, desi in mod normal nu fac asa ceva, dar acum era important sa arate bine. Mare bucurie mare sa vad ca a fost apreciata de colegi si mai ales de voi. Mi-ati scris ca v-am facut pofta, asa ca voila reteta, de ce sa va ploua in gura, cand puteti sa va bucurati rapid si simplu de ea. Nu e o treaba de mari chefi, nici nu mi-am propus sa duc vreo sofisticosenie, e ceva ce poate face orice mama, la ea acasa, pentru cei dragi.

Intai poftiti niste imagini din emisiune, de pofta asa:

Ingrediente

  • 500 grame faina
  • 250 grame de unt
  • 8-9 oua
  • iaurt grecesc sau smantana (cat sa iasa consistenta aluatului potrivita pentru a fi framantat)
  • zahar normal si 5 linguri zahar pudra
  • branza de vaci (cel putin 1 kilogram)
  • zahar vanilat pentru pudrat (optional)
  • 1 cub drojdie

Preparare

Cernem faina si o frecam cu untul, apoi frecam si cu drojdia si cu 5 linguri de zahar pudra. Facem o gaura in mijloc, unde punem doua oua. Amestecam bine, dupa care adaugam treptat si smantana sau iaurtul. Obtinem o coca pe care o framantam adaugand faina, daca este necesar, apoi impartim coca in doua (nu se lasa la crescut, nimic) si intindem doua foi.

Amestecam branza cu zahar dupa gust si cu 4-5 oua. Daca branza este prea moale, se pot adauga si 3-4 linguri de gris. Acum puteti pune si coaja rasa de lamaie bio sau stafide in compozitie, dar noi o preferam cat mai simpla.

Punem prima foaie de aluat in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt sau ulei. Intindem branza, apoi adaugam a doua foaie. Batem un ou cu 2-3 linguri de smantana si, dupa ce intepam din loc in loc cu furculita foaia de aluat de deasupra, ungem uniform cu oul batut cu smantana. Lasam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30-40 de minute, nu mai mult, ca se arde.

Ningem cu zahar pudra sau nu si pofta buna!

Articole pe aceeasi tema

3 Comments

  • Cristina Dragomir
    29/11/2018 at 3:46 pm

    io-s mai lenesa. fac ceva tot in genul asta, rezultatul fiind tot pufos si delicios, doar ca eu nu stau sa intind foi, ci fac un aluat turnat. Pun direct in tava jumatate din el, il coc 10 minute, pun umplutura si restul de aluat si las pana se coace toata treaba. Este la fel de Yummmi.

  • Florentina Ioniță
    29/11/2018 at 5:15 pm

    Sigur o fac cat mai curand😁😁

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.