Pizza rapidă cu aluat din două ingrediente

u aluat din doar două ingrediente

Am aflat, weekendul asta, de o reteta de aluat pentru pizza din numai doua ingrediente. Avand in vedere ca am ceva experienta in zona de aluat pentru pizza, stiti si voi, primul meu gand a fost: „fugi de-aici, ca nu exista sa iasa ceva din doua chestii!” Pe urma am mai stat, am mai meditat si m-am hotarat sa incerc. In cel mai rau caz, dadeam totul la gunoi si gata.

Buuun! Ingredientele alea minune erau faina cu agent de crestere si iaurt gras. Faina dintr-asta cu agent de crestere nu aveam prin casa si nici n-am gasit la magazinele din apropiere, asa ca am adaugat putin praf de copt.

Si am procedat cam asa: am luat o masura (adica un bolisor sau o cana) de iaurt gras (grecesc) si o masura si jumatate de faina, la care am adaugat o lingurita si jumatate de praf de copt si putina sare. Le-am amestecat intr-un bol, cu lingura, apoi  cu mainile. Am mai tot adaugat faina, pana cand aluatul nu a mai fost atat de lipicios. L-am lasat sa se odihneasca vreo 10 minute, apoi l-am intins cu sucitorul si l-am pus in tava. Merge si cu mainile, pentru ca oricum aluatul este destul de lipicios, deci greu de intins cu sucitorul si puteti sa nu va complicati.

Deasupra am pus sos de rosii, in care am amestecat putin ulei de masline si oregano. Apoi masline, niste bucati de sunca de curcan, mozzarela din plin si, cireasa de pe tort, am spart un ou si l-am pus pur si simplu in mijloc, sa se coaca odata cu pizza. In runda a doua, si-a pus si M. salam picant pe o portiune, voia o pizza mai cu personalitate.

Va jucati cu toppingurile cum simtiti, cel mai bine si mai sanatos e, normal, sa va rezumati la sos de rosii si branza. Dar nu ma bag aici, e dupa voi.

N-am crezut ca iese ceva pana in clipa in care am scos-o din cuptor si am gustat. Aluatul mi s-a parut aproape la fel ca cel din reteta clasica, pe care il fac de ani intregi. Nu este crocant, asta sa stiti, dar pizza, per total, e super gustoasa, mai ales dupa ce se mai raceste, nu mai stii ca e aluat clasic sau dintr-asta cu iaurt. Si ideea cu oul pus in mijloc e de incercat.

Copiii m-au ajutat si cu gatitul, nu doar cu mancatul. <3 Se si vad doua manute de Aris in poza cu faina. 🙂

Cam asta e pizza simpla cu aluat din doua ingrediente. Pare ca n-are cum sa iasa ceva, dar rezultatul final e bun tare, va zic. Presimt ca va roade curiozitatea (poate si pofta) si ca va apucati de treaba foarte curand. :

u aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingrediente, retetau aluat din doar două ingredienteu aluat din doar două ingredienteu aluat din doar două ingrediente, reteta

5 comentarii pe “Pizza rapidă cu aluat din două ingrediente

  1. Mihaela Sarbu spune:

    Și s-a copt? Pentru că la mine s-a copt partea care a stat pe tava, dar partea de sub ingrediente era necoapta, aluatul era necopt.

  2. bia spune:

    Hello! Reteta asta de pizza ma salveaza cand am pofta de pizza si nu am chef sa framant. Am facu-o de muuulte ori și imediat merg sa mai fac o tura 😀 Multumim!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.