Paste simple a la Albert

paste cu branza

Deși aveam supă de găluște în frigider și plăcintă cu mere, Albert s-a oferit sa gătească el prânzul.
-Fă-ți de cap, i-am zis. 😊 A scos un pachet de paste din dulap, după care a început sa caute sucul de roșii. Nu l-a găsit, așa că s-a reorientat rapid și a gătit într-un sfert de ceas pastele, din doar două ingrediente găsite prin frigider.
.
L-am ajutat sa pună la fiert pastele în apă cu sare și nițel ulei de măsline, cât să nu se lipească. Când pastele erau aproape fierte, a început sa topească un cub de unt intr-o tigaie. Asta e partea lui preferata, mereu e responsabil cu topitul untului și când gătesc eu.
.
Când pastele au fiert, i le-am scurs, iar el le-a călit in unt. Apoi a pus deasupra, cu generozitate, telemea fărâmițată cu degetele. Secretul e sa mai lași pastele pe foc, amestecând usor, până se topește telemeaua. Atât de cremoase si de gustoase se fac!
.
Rețeta asta a mai văzut-o Albert la mine, dar acum l-am lăsat pe el sa ia deciziile și am încercat să intervin cât mai puțin. Îi mai era teamă că se arde, dar îi spuneam să dea focul mai mic și îl încurajam. Mă bucur, per total, că este atent și dornic să facă lucruri.
.
Pastele au ieșit foarte bune, am mâncat cu totii, iar rețeta rămâne una rapidă, care te scoate frumos, când habar nu ai ce să pui familionului pe masă. 😊

Articole pe aceeasi tema

1 Comment

  • Andreea
    05/07/2020 at 10:23 pm

    Bravo! Cred ca trebuie sa ne incurajam copiii sa gateasca. O sa le prinda bine mai tarziu.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.