Am trecut pe la frate-miu in urma cu cateva zile. Eram lihnita si el tocmai gatea paste. Asa bine mirosea a usturoi in toata casa, de am zis ca nu mai rezist pana sunt gata. A grabit si el tot procesul cand a vazut ca-mi ploua in gura, astfel incat, in curand, aveam farfuria cu paste in fata.
Nu stiu daca ati mancat vreodata paste cu fasole. Eu nu mai incercasem si mi s-au parut delicioase. Adevarat, imi era si mega foame, dar chiar si cand am gustat din nou din cele ramase, la doua ore dupa ce m-am ridicat de la masa, mi s-au parut la fel de bune. Sunt si asa satioase, ca te saturi din cateva guri. Si iti dau toata energia de care ai nevoie pentru diverse activitati.
L-am rugat sa imi spuna reteta, pas cu pas. A dat-o ca e obosit, ca are treaba, ca e secreta, ma rog, intr-un final a cedat, ca prea il priveam cu ochi de caprioara. Stiu ca e ciudata combinatia, dar spun ca merita incercata. S-ar putea sa fiti la fel de incantati ca mine.
Deci frate-miu a folosit asa:
- 300 g paste cu 5 cereale (de la Barilla);
- zacusca taraneasca de fasole (de la Topoloveni, fara porcarii prin ea)-puteti folosi si naut/quinoa
- fasole bio in sos tomat;
- sare, piper, cimbru;
- 1 legatura patrunjel;
- vin;
- usturoi;
- unt;
- rucola.
A pus la topit o bucatica de unt intr-o tigaie de ceramica, apoi a adaugat zacusca de fasole si fasolea in sos tomat si le-a lasat la foc mic. Au urmat: vinul, legatura de patrunjel (tocata marunt) si catei de usturoi din plin (vreo 12 la 300 grame de paste). A potrivit de sare si piper.
Intre timp, a fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
A adaugat pastele in sos, impreuna cu o parte din apa in care au fiert, a amestecat bine, dupa care a inchis focul si a presarat rucola. Apoi a pus capacul si a mai lasat putin aromele sa se intrepatrunda. La final se poate adauga putin ulei de masline extravirgin (el are unul bun tare).
Pofta buna! 😉