Paste cremoase cu sos alb si usturoi

Ruxandra Luca, Paste cremoase cu sos alb si usturoi

Copiii mei mananca paste in aproape orice combinatie, dar aceasta e clar una dintre cele mai apreciate. Si eu ma dau in vant dupa ele, ca au aroma aceea minunata de usturoi si sosul cremos, yummy, imi lasa gura apa numai cat scriu.

Ingrediente

Reteta este versatila, iar cantitatile sunt aproximative. Eu am folosit piept de curca de tara, pentru ca aveam in congelator cateva pachetele aduse de mama de la Bacau.

  • 600 de grame piept de curca/pui
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pachet paste (500 g)
  • smantana pentru gatit 200 ml (2 cutii)
  • parmezan
  • sare roz de Himalaya, piper.

Preparare

Am taiat pieptul de curca marunt si l-am calit in putin ulei de masline. Apoi am adaugat apa, sare, piper si am lasat pe foc. Fiind curca de tara era mai tare carnea, deci a fost nevoie sa fiarba bine. Spre final, am pisat si cateii de usturoi peste carne, am amestecat bine si am mai lasat putin pe foc.

Am adaugat smantana pentru gatit peste carnea cu usturoi, am lasat sa fiarba putin, apoi am pus o mana de parmezan ras si am amestecat. Inca 2-3 minute pe foc si gata sosul.

Intre timp, am fiert pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.

Am pus pastele peste sosul cu carne din tigaie, impreuna cu 2-3 linguri din apa in care au fiert si gata masa.

 

4 comentarii pe “Paste cremoase cu sos alb si usturoi

  1. Diana spune:

    Ruxandra, evita sa folosesti smantana pt gatit..contine caragenan. Ok, e agent de ingrosare, insa (…)”Caragenanul afecteaza grav sistemul digestiv producând ulcer, cancer de colon şi inflamarea mucoaselor intestinale. Are acţiune anticoagulantă şi este toxic pentru rinichi şi ficat.

    E407 este cunoscut ca fiind un inflamator puternic, cauza multor afecţiuni (boli de inimă, cancer etc.).”
    Eu am incetat sa il mai folosesc, mai ales ca am un pici de 1 an si 8 luni si imi doresc sa ii gatesc cat mai sanatos.
    Te pup, numai bine!

  2. Ruxandra Luca spune:

    Diana, stiu, chiar evit, dar pur si simplu sosul nu iese la fel de cremos si gustos cu smantana obisnuita. Celui mic nu i-am dat inainte de un an si jumatate. Nu mancam toata ziua si nici nu exagerez cu cantitatile. Aleg oricum cu atentie marca de smantana pentru gatit, multe contin pe langa acel conservant, o lista lunga de alti conservanti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.