Pască cu cacao și mascarpone

Pască cu cacao și mascarpone, rețetă

Nu știu ce ați făcut voi astăzi, dar eu m-am ocupat de pasca asta cu cremă de cioco, pentru că n-am avut vreme până acum de ea. Iar maine tot full sunt cu gătit, curățenie, plus zăcut cu burta mea de foarte gravidă în sus. Să mai spună cineva că e plictiseală în izolare. Mai ales în preajma Paștelui. 🙂

Acum am scos pasca din cuptor și am și tăiat-o repejor, să am ce poza și posta pentru voi. Apropo, n-o tăiați de caldă. Nu, nici măcar dacă vă dă pofta afară din casă, pentru că se cam dezintegrează, după cum se poate vedea cu ochiul liber și e păcat. Altfel, pasca se face mega simplu, ca mai tot ce gătesc eu, cu bază din ouă, zahăr și făină și cremă din cacao, mascarpone și ouă. Poate o încercați mâine. Rețeta zice cam așa și e completată de poze și video-uri, făcute de mine în timp ce bucătăream de zor. E adaptată ușor după altă rețetă, pe care am făcut-o în anii trecuți:

Ingrediente pentru bază

  • 3 ouă;
  • 1/2 cană zahăr;
  • 1/2 cană făină;
  • 3 linguri de ulei;
  • sare (un praf);

Ingrediente pentru cremă

  • 1 cutie și jumătate de mascarpone (250 gr cutia);
  • 5 ouă;
  • 1 cană zahăr;
  • 1 lingură faină;
  • arome dupa gust (eu am folosit putina esenta de rom);
  • cacao (3/4 dintr-un pachet de 50 grame);
  • sare (un praf);

În plus, ar mai trebui:

  • zahăr vanilat pentru a pudra pasca;
  • 1 gălbenuș de ou pentru a unge pasca, înainte de a o băga la cuptor.

Preparare bază

  1. Se separă galbenușurile de albușuri.
  2. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare.
  3. Se adaugă treptat zahărul peste ele, apoi galbenușurile frecate cu ulei, iar la final, ușor, ușor se încorporează și făina.

Preparare cremă

  1. Se separă gălbenușurile de albușuri.
  2. Se bat albușurile spumă cu un praf de sare.
  3. Se adaugă treptat și se încorporează ușor zahărul, apoi gălbenușurile, aromele, cacaoa și făina.
  4. La final, adăugăm mascarpone, omogenizăm cu mixerul, la vitează mică, și gata crema! Gustati-o, ar trebui sa fie delicioasa. 🙂

Pască cu cacao și mascarpone, rețetăPască cu cacao și mascarpone, rețetăPască cu cacao și mascarpone, rețetă

La final

Se pregatește vasul pentru cuptor, se tapetează cu hârtie de copt, dupa care procedați așa:

  1. turnați compoziția de bază pe fundul vasului;
  2. turnati apoi treptat, la mijloc, compoziția de cremă.
  3. ungeți la final pasca cu un gălbenuș de ou, prin tamponare.

Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de aproximativ 2 ore. Faceti testul cu scobitoarea. Lasati-o sa se raceasca, inainte de a taia din ea. Nu uitati sa o pudrati cu zahar vanilat. Sau nu, in functie de gusturi. 😉

Eu am uitat de gălbenușul cu care ar fi trebuit să ung pasca, înainte de a o băga la cuptor. Nu-i bai, tot gustoasă a ieșit, deși nu-i clar cea mai aspectuoasă pască cu ciocolată din lume. 🙂 Hai poftă bună să avem!

Pască cu cacao și mascarpone, rețetăPască cu cacao și mascarpone, rețetăPască cu cacao și mascarpone, rețetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.