Nu știu ce ați făcut voi astăzi, dar eu m-am ocupat de pasca asta cu cremă de cioco, pentru că n-am avut vreme până acum de ea. Iar maine tot full sunt cu gătit, curățenie, plus zăcut cu burta mea de foarte gravidă în sus. Să mai spună cineva că e plictiseală în izolare. Mai ales în preajma Paștelui. 🙂
Acum am scos pasca din cuptor și am și tăiat-o repejor, să am ce poza și posta pentru voi. Apropo, n-o tăiați de caldă. Nu, nici măcar dacă vă dă pofta afară din casă, pentru că se cam dezintegrează, după cum se poate vedea cu ochiul liber și e păcat. Altfel, pasca se face mega simplu, ca mai tot ce gătesc eu, cu bază din ouă, zahăr și făină și cremă din cacao, mascarpone și ouă. Poate o încercați mâine. Rețeta zice cam așa și e completată de poze și video-uri, făcute de mine în timp ce bucătăream de zor. E adaptată ușor după altă rețetă, pe care am făcut-o în anii trecuți:
Ingrediente pentru bază
- 3 ouă;
- 1/2 cană zahăr;
- 1/2 cană făină;
- 3 linguri de ulei;
- sare (un praf);
Ingrediente pentru cremă
- 1 cutie și jumătate de mascarpone (250 gr cutia);
- 5 ouă;
- 1 cană zahăr;
- 1 lingură faină;
- arome dupa gust (eu am folosit putina esenta de rom);
- cacao (3/4 dintr-un pachet de 50 grame);
- sare (un praf);
În plus, ar mai trebui:
- zahăr vanilat pentru a pudra pasca;
- 1 gălbenuș de ou pentru a unge pasca, înainte de a o băga la cuptor.
Preparare bază
- Se separă galbenușurile de albușuri.
- Se bat albușurile spumă cu un praf de sare.
- Se adaugă treptat zahărul peste ele, apoi galbenușurile frecate cu ulei, iar la final, ușor, ușor se încorporează și făina.
Preparare cremă
- Se separă gălbenușurile de albușuri.
- Se bat albușurile spumă cu un praf de sare.
- Se adaugă treptat și se încorporează ușor zahărul, apoi gălbenușurile, aromele, cacaoa și făina.
- La final, adăugăm mascarpone, omogenizăm cu mixerul, la vitează mică, și gata crema! Gustati-o, ar trebui sa fie delicioasa. 🙂
La final
Se pregatește vasul pentru cuptor, se tapetează cu hârtie de copt, dupa care procedați așa:
- turnați compoziția de bază pe fundul vasului;
- turnati apoi treptat, la mijloc, compoziția de cremă.
- ungeți la final pasca cu un gălbenuș de ou, prin tamponare.
Se da totul la cuptorul preincalzit la 180 de grade, timp de aproximativ 2 ore. Faceti testul cu scobitoarea. Lasati-o sa se raceasca, inainte de a taia din ea. Nu uitati sa o pudrati cu zahar vanilat. Sau nu, in functie de gusturi. 😉
Eu am uitat de gălbenușul cu care ar fi trebuit să ung pasca, înainte de a o băga la cuptor. Nu-i bai, tot gustoasă a ieșit, deși nu-i clar cea mai aspectuoasă pască cu ciocolată din lume. 🙂 Hai poftă bună să avem!