Negresa apetisanta

Ruxandra Luca, negresa apetisanta

Making of

De ieri tot mor de pofta de negresa! Am rezistat cat am rezistat tentatiei, dar am si eu limitele mele. Foarte inguste, de altfel, in cazul dulciurilor. Asa ca, in seara aceasta, am trecut la treaba. Am cautat o reteta simpla, am adaptat-o ingredientelor pe care le aveam la indemana, l-am luat pe Albert sa ma ajute (ok, sa ma incetineasca, dar macar ne distram) si am inceput sa prajiturim asa:

1. Am amestecat 100 de grame de unt moale cu 200 de grame de zahar brut (intai cu lingura, apoi cu mixerul);

2. Am adaugat 2 oua (bio) si am mixat din nou;

3. Am mai pus smantana pentru frisca (aproximativ 250 ml), lapte (250 ml), faina (300 gr), 1 praf de copt si le-am mixat bine;

4. Am turnat compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt;

5. Am lasat la cuptor cam 40 de minute (testul cu scobitoarea e foarte util).

Glazura am facut-o astfel: am topit la bain marie 130 gr ciocolata neagra, am adaugat aproximativ 50 ml smantana pentru frisca si 20 gr unt. Am amestecat sa omogenizez compozitia.

Trebuia sa las prăjitura sa se raceasca bine inainte sa torn glazura, dar n-am mai avut rabdare. Acum mi-a mai trecut pofta, pentru ca atat am gustat si eu si A. din toate, incat ma mir ca am mai avut cu ce sa facem produsul final. Oricum, rezultatul maine, deocamdata trebuie sa stea la rece. Dar eram atat de entuziasmata (de la ciocolata mi se trage), incat am vrut sa impart totul cu voi cat mai curand. Nu-i asa ca arata bine? Si da, e seara! Si da, toata combinatia asta e groaznica pentru silueta/sanatate/somn. Ma gandesc la asta alta data, acum am in cap doar ciocolata! Si e bine!Ruxandra Luca, negresa apetisantaRuxandra Luca, negresa apetisantaRuxandra Luca, negresa apetisantaRuxandra Luca, negresa apetisantaRuxandra Luca, negresa apetisanta

LATER EDIT:

Rezultatul

Iata si rezultatul, dupa o noapte de stat in frigider. Si dupa ce am salvat-o de doua ori din mainile lui A. Habar n-am daca asa trebuia sa iasa, dar mi se pare foarte buna!!!

Zi cu soare si ciocolata multa va doresc!Ruxandra Luca, negresa apetisantaRuxandra Luca, negresa apetisantaRuxandra Luca, negresa apetisanta

2 comentarii pe “Negresa apetisanta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.