Mi-am reluat concediul de crestere a bebelusului

Ruxandra Luca, Mi-am reluat concediul de crestere a bebelusului

In martie, Aris a implinit 1 an. Tot atunci, mi-am reluat activitatea in cadrul firmei noastre. Odata cu schimbarile legislative, am decis ca cea mai buna varianta era sa revin in concediul de crestere a puiului de om.

La 1 iulie, situatia era urmatoarea: Aris avea 1 an si 3 luni, eu revenisem la job si primeam stimulentul de insertie. Voiam reluarea concediului de crestere a copilului si a platii indemnizatiei lunare. Ce am facut in sensul acesta? Am avut nevoie doar de:

 1. O decizie de suspendare a contractului individual de munca din partea firmei la care sunt angajata (incepand cu data de 01.07.2016 si pana la 15.03.2017);
 2. Am completat cererea pentru reluarea concediului de crestere a copilului si plata indemnizatiei lunare (luata de la sediul DGASPC).
 3. Am facut o copie dupa cartea mea de identitate.

Nu am trimis actele prin mail sau posta, desi exista si optiunea aceasta. Tot a avut M. drum pe acolo ieri, asa ca le-a depus pentru mine (la DGASPC din sectorul de domiciliu). A fost foarte simplu si rapid, fara stat la coada, fara batai de cap.

Ai timp suficient, pana la 1 august. Daca te mobilizezi inainte de 22 iulie, vei beneficia de plata pentru iulie in august. Daca depui actele in perioada 23 iulie-1 august, vei primi banii pentru iulie abia in septembrie. Indemnizatia din urma, dinainte de 1 iulie, nu ti-o mai da nimeni. Ramai cu veniturile pe care le-ai realizat in acea perioada si cu stimulentul de insertie.

Daca, dintr-un motiv sau altul, depui cererea si actele doveditoare dupa 1 august, plata indemnizatiei se face incepand cu data depunerii cererii, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani.

Deci gata, am redevenit mama cu norma intreaga. Pana Aris implineste 2 ani, asa vor sta lucrurile: cresc copii si bloggeresc. Ambele din pasiune. Nu-i rau deloc, sa stiti.

Articole pe aceeasi tema

2 Comments

 • Cosmina
  16/07/2016 at 7:18 am

  Buna Ruxandra! Te rog spune-mi cum se inteleg Albert si Aris si tu cu ei, avand in vedere diferenta de 6 ani dintre ei..Si la noi bebe 2 va veni cand fiica cea mare va avea 5 ani si 8 luni. Unii imi spun ca e cam mare diferenta..ma simt putin descurajata si tematoare.
  Vara frumoasa sa aveti!

  • ruxandra
   Ruxandra Luca
   16/07/2016 at 4:22 pm

   Draga Cosmina, sa vina sanatos bebe2. Diferența de vârsta e minunata, ideală din punctul meu de vedere. O, dar de cate ori am
   Auzit ca daca nu fac al doilea copil cat mai repede, maximum 3 ani sa fie diferența intre ei, pe urma va fi ft greu, sau ca nu voi mai avea răbdarea necesară sa o iau de la capăt. Dimpotriva, a fost super bine. Inca o dovada ca parerea celor din jur conteaza ft putin (chiar deloc), mai ales atunci cand nu e cerută. 😉 copiii mei se inteleg bine, Albert e matur si răbdător cu asta mic. Fac tot posibilul sa le hrănesc relația asta frumoasa. Vara minunata sa aveti, lipsită de griji, ca toata noua viata in 4 🙂

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.