Fundite rapide cu pui si pesto

Fundite rapide cu pui si pesto

Pastele sunt la ordinea zilei in casa noastra. Se fac repede si, daca nimeresc combinatiile potrivite, mananca ambii copii cu pofta.

Iata una din retele noastre preferate: paste cu pui si pesto. N-am citit-o nicaieri, mi s-a parut pur si simplu ca ar merge ingredientele astea, asa ca am trecut la treaba. Din fericire, am avut succes cu rezultatul final.

Ingrediente

  • o bucata de piept de pui dezosat
  • sare de mare
  • cateva rosii cherry
  • sos pesto
  • smantana pentru gatit (aproximativ 200 ml)
  • paste
  • ulei de masline extravirgin
  • parmezan pentru ras la final (optional)

Mod de preparare

Spal bine pieptul de pui si il tai cubulete. Il pun apoi la calit in putin ulei de masline. Dupa 1-2 minute, adaug apa si il las sa fiarba bine. Presar si putina sare de mare.

Dupa ce se evapora apa, adaug cateva rosii cherry (care dau un delicios gust acrisor), iar dupa inca un minut-doua, pun smantana pentru gatit. La final, completez cu 2 linguri de sos pesto si amestec bine. As putea sa fac sosul pesto singura (din busuioc, ulei, usturoi si samburi de pin), dar in general prefer varianta mai rapida la borcan. Important e sa citesti cu atentie ingredientele de pe eticheta si sa alegi ceva sanatos.

Intre timp, fierb pastele in apa cu sare si putin ulei de masline, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Adaug pastele in sos, impreuna cu cateva linguri din apa in care au fiert, si amestec bine, dupa care sting focul.

Asez frumos mancarea in farfurii, rad parmezan deasupra (de data aceasta nu am avut) si chem baietii la masa. Ma astept sa dea gata totul pe nerasuflate.

Pofta buna! 🙂

Articole pe aceeasi tema

1 Comment

  • Ioana
    01/07/2017 at 10:19 am

    Vreau sa incerc si eu reteta pentru fiica mea de 17 luni. Ce fel de sos de pesto folosesti Ruxandra?

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.