Ciorba de perisoare cu succes la copii

Le-am facut azi maimutelelor mele ciorba de perisoare. Au mancat cu asa o pofta, de-am zis ca e pacat sa nu impart reteta. Imi place ca acum pot gati pentru toata familia, bebe nu mai are restrictii si atata timp cat nu prajesc nimic, pun doar putina sare roz de Hymalaia si aleg ingrediente de calitate, totul e perfect. Asa si azi. Aveam niste piept de pui de tara, adus de mama si tocat tot de ea. Bun si sanatos, perfect pentru perisoare.

Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: 4 morcovi, 1 ceapa mare, telina, pastarnac, putin ulei de masline iar pentru perisoare: carne tocata de pui (eu am avut cam 700 de grame), 2 oua, o mana de orez, o ceapa mica, o legatura de patrunjel. E bine sa folositi oua si legume bio, pe cat posibil.

Am curatat si spalat legumele, apoi l-am rugat pe M sa le dea pe razatoare, cat astia mici se harjoneau pe la picioarele noastre. Intre timp, am facut perisoarele foarte simplu: am blendat ceapa si legatura de patrunjel (in loc sa le toc foarte fin, ca nu aveam dispozitie pentru asa ceva), apoi le-am amestecat cu carnea, orezul si cele 2 oua. Am adaugat putina sare si piper si gata compozitia. Am pus apa la fiert, am adaugat legumele date pe razatoare si, dupa ce au fiert putin, am inceput sa formez perisoarele (am tinut un bol cu apa alaturi, cu care mi-am umezit mainile, pentru a duce mai usor treaba la bun sfarsit). Le-am dat drumul una cate una in oala, pe masura ce le-am modelat. Mai puteti arunca si o mana de orez in ciorba odata cu perisoarele (eu m-am rezumat la legume), plus putin ulei de masline, care va imbunatati gustul final. Am lasat pe foc pana au fiert toate ingredientele. Aici e pe baza de gustat, nu am stat cu ochii pe ceas. La final, puteti adauga patrunjel tocat marunt, dar stiind ca Albert nu suporta verdeata plutind prin farfuria lui, m-am abtinut de la asa ceva. Cate o lingurita de smantana bio au primit insa ambii copii, numai buna sa le faca mancarea din boluri si mai gustoasa.

Stiu ca nu arata prea savuros ciorbita asta, dar e cu siguranta o alegere foarte buna pentru copii. Ma bucur ca le place, si ca Albert imi fura perisoarele din farfurie. I le cedez pe toate.

Asta mic a facut bucataria numai ciorba, i-am lasat bolul in fata si l-am vazut ca baga o lingurita in gura, pe urmatoarea o arunca pe unde apuca si tot asa, pana a terminat toata portia si a facut semn ca mai vrea. Nici acum n-am terminat de curatat bucataria si chiar nu am sperante sa reusesc in viitorul apropiat. Asta e, macar a mancat. Iar cu putina smantana si extra sare si piper, ciorba de perisoare a fost perfecta si pentru noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.