CHEC APERITIV

Ruxandra Luca, reteta chec aperitiv

Pentru ca tocmai a fost mama pe la mine incarcata cu toate bunatatile pamantului, mi-am propus sa impart cu voi din retetele ei. Ar trebui introdusa o noua categorie pe blog, mom’s cooking. Cel putin pana reintra viata mea in normal, adica mai creste Bebe 2 si am timp din nou de aranjat frumos in farfurie ce gatesc eu, de pozat si de pus pe blog.

Azi va spun de checul aperitiv al mamei. Toata lumea o intreaba de reteta aceasta, care iata ca nu mai e mare secret. Sa va fie de folos!

Ingrediente:

400 gr de salam de doua feluri (200 gr din fiecare); exemple: salam Victoria, sunca de pui, de curcan, sunca de Praga;

200 gr cascaval;

6 oua;

3-4 linguri de faina;

optional: gogosar (da culoare frumoasa si gust bun checului), seminte de floarea soarelui

Cum se prepara:

Salamul se taie cubulete.

Cascavalul se da prin razatoarea mica.

Ouale se bat ca pentru chec. Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma. Nu se pune sare, pentru ca sunt destul de sarate salamurile si cascavalul. Se incorporeaza galbenusurile in albusurile batute spuma, apoi faina. Se adauga in compozitie salamul si gogosarul taiat cubulete, iar la final cascavalul ras (pastrati putin din el pentru a presara deasupra) si se amesteca totul cu lingura.

Turnam compozitia intr-o tava de chec, acoperita cu hartie de copt. Deasupra presaram cascavalul ramas, semintele de floarea soarelui (daca alegeti sa le puneti) si dam totul la cuptorul preincalzit (al meu e Franke) la foc mediu. Lasam pana s-a rumenit. Mancam cu placere, ca e delicios!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.