Cea mai buna supa crema de legume


Daca i-a placut si lui Albert, care abia se atinge de legume (si de mancare in general), e clar cea mai buna supa crema. Si mai simplu de facut: arunci cateva legume la calit intr-o oala si, dupa inca vreo 2-3 pasi simpli, ai terminat treaba. Sa nu uitam de ingredientele secrete, care fac diferenta.

Am folosit legumele pe care le aveam la indemana, n-am urmat vreo retata anume: 3 rosii, 1 dovlecel, o ceapa, 3 cartofi, 2 morcovi, o bucata de telina, un pastarnac, o jumatate de cartof dulce (ramas dupa ce ii gatisem pranzul bebelusului). In plus, mai ai nevoie de ulei de masline, sare de mare, piper, 3 catei de usturoi si ingredientele care fac gustul supei de 100 de ori mai bun: 200 ml smantana lichida, vreo 50 de grame de parmezan ras si cam 15 frunze de busuioc.

Mod de preparare

Se curata legumele, se spala si se taie cubulete.

Apoi morcovii, ceapa, telina si pastarnacul se pun la calit in putin ulei de masline.

Se adauga restul legumelor, dupa care se toarna apa suficienta. Ar trebui sa treaca de nivelul legumelor cu 2 degete sau chiar mai mult, pentru ca mai bine sa iti ramana decat sa obtii un terci, in momentul in care vei blenda totul.

Spre final, cand legumele au fiert, am adaugat cateii de usturoi si parmezanul ras, am mai lasat 2-3 minute pe foc, dupa care am dat oala deoparte.

Am adaugat si frunzele de busuioc, apoi am trecut la blendat totul foarte bine, a urmat smantana lichida, sare, piper si din nou blender.

Usturoiul, parmezanul, busuiocul proaspat si smantana lichida se combina de minune cu legumele si dau o savoare aparte supei.

Crutoanele, dupa care Albert se da in vant, sunt iarasi extrem de simplu de facut. Incingi cuptorul la 200 de grade, tai painea cubulete, tapetezi o tava cu hartie de copt, pui in ea cubuletele de paine stropite cu ulei de masline si o dai la cuptor cateva minute (aproximativ 10). Stai cu ochii pe crutoanele tale, ca la 200 de grade se pot arde usor, sau poti da focul mai mic (eu n-am timp de asa ceva, tot ce gatesc trebuie sa fie pe repede inainte).

Adaugati crutoanele in supa crema de legume si savurati! E asa satioasa, de n-ar trebui sa te mire ca te-ai saturat dintr-un bol de supa. Pofta buna! 🙂

Articole pe aceeasi tema

2 Comments

  • Iordan Daniela
    12/11/2016 at 7:34 pm

    crezi ca pt supa crema de dovleac, smantana parmezanul si busuiocul se preteaza? intreb in caz ca ai gatit cu cele 3 ingrediente si supa crema de dovleac am facut o ca la carte dar pt mine e preadulce…si culmea e ca mi place dovleacul in mancare, dar supa nu e genul meu

    • ruxandra
      Ruxandra Luca
      13/11/2016 at 10:54 am

      sa stii ca nu am facut niciodata supa crema de dovleac. Nu cred ca parmezanul si busuiocul au vreo treaba cu dovleacul. Dar stii ce combinatie buna am mai incercat? Morcovi, ceapa, o rosie, ardei gras rosu, cativa cartofi si o legatura de patrunjel, adaugata intreaga la final si apoi data prin blender cu restul legumelor. Plus smantana de gatit si usturoil. Delicios cu patrunjel. Si un gust mai romanesc, asa. 🙂

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.