BUCURIA CURSURILOR PRENATALE: MODULUL „BIRTH EXPERIENCE”

Modul Birth Experience, curs prenatal, Ruxandra Luca, pregatire nastere

Mai nou, miercuri a devenit ziua mea preferata din saptamana. Abia astept sa merg la cursurile pentru pregatirea nasterii! Am nevoie de ele, de atmosfera calda de acolo, de lucrurile interesante pe care ni le spune Vania, de interactiunea cu celelalte cupluri, de sentimentul de liniste si incredere cu care plec dupa fiecare sedinta. De data aceasta l-am luat si pe M. cu mine. De fapt, mai mult l-am tarat, cu promisiunea solemna ca daca nu se simte confortabil, nu il mai rog/implor sa vina. Dupa ce initial a fost ezitant, cum de altfel ma si asteptam, l-am vazut destanzandu-se treptat si intrand in joc…de dragul meu, al lui bebe, al nostru, nu stiu exact, cert este ca pentru mine a fost tare confortabil sa-l am alaturi.

M. vrea sa asiste la nasterea lui Bebe 2, asa cum a facut si in cazul primului nostru baietel. In aceasta situatie, ma gandesc ca n-ar strica sa fie pregatit la nivel teoretic; sper sa-si aminteasca chiar mai multe decat mine atunci cand va fi nevoie. Cu toate emotiile de la nastere, probabil am sa uit din cele invatate la cursuri si atunci e bine sa stiu ca ma pot baza pe el. De altfel, multe carti recomandate gravidelor au subcapitole dedicate partenerilor (sau celor care insotesc gravida la nastere) in care li se spune pas cu pas ce pot face si cum ar trebui sa reactioneze pentru a-i usura diversele etape ale travaliului. Degeaba esti tu super pregatita: daca nu vrei sa treci singura prin tot, trebuie sa iti pregatesti si partenerul. Nu stii cum reactioneaza in sala de nasteri, unde fiecare moment e atat de intens, incat un partener care habar nu are cum stau lucrurile te poate incurca, mai mult decat sa te ajute. Nu putine au fost cazurile in care taticii speriati au lesinat, iar bietele mame au trebuit sa-i incurajeze si pe ei, in vreme ce treceau printr-un travaliu solicitant. Dar femeile sunt mai puternice! 😉

Sa revenim la curs. In aceasta a doua sedinta am vorbit despre tipurile de respiratie care te ajuta in diversele etape ale travaliului si pentru ca le-am asociat cu lucruri simple, pe care le stim cu totii (spre exemplu un vant de primavara) si actiuni concrete (ni s-au dat lumanari in care sa suflam), simt ca mi s-au intiparit foarte bine in minte.  Dupa curs, le-am repetat tot drumul spre casa…am ajuns sa le visez si noaptea, deci la capitolul „respiratie” stau bine!

Abia astept sedintele urmatoare! Sincera sa fiu, cred ca as merge la cursuri zilnic, daca s-ar tine. Numai intr-un curs despre sarcina, nastere si bebe as tine-o! Mai ales ca Vania are grija sa ne reaminteasca mereu cat de puternice suntem, cum putem tine durerea sub control si cum avem toate sansele sa nastem cu perineul intact. Ne mai spune si de atatea alte mamici care au reusit inaintea noastra, ne aminteste mereu de experientele lor pozitive si atunci ajungem sa credem ca asta va fi si povestea noastra, a tuturor celor prezente la cursurile ei. O poveste a unei nasteri frumoase, pe care ne-o vom aminti cu drag toata viata si care ne va ajuta sa pornim cu dreptul in relatia cu puiul nostru.

Revin pe aceasta tema!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.