Baietii sunt mai intarziati

Ruxandra Luca, Am baieti mari

La firma de curierat care imi tot ridica si imi livreaza colete lucreaza un domn care este mereu amabil si zambitor. Azi iar a venit pe la noi cu un pachet pe care il asteptam nerabdatori. Aris si-a pus rapid cizmulitele din cauciuc si a alergat la poarta in intampinarea lui. Intre timp, ma incalt si eu si il ajung din urma.

Asta mic a inceput sa ii vorbeasca pe limba lui curierului. Nu se mai oprea.

-Nu inteleg ce imi spui, il intrerupe domnul. Apoi catre mine:

-Cat are, 1 an?

-Nu, doi. Tocmai i-a implinit.

-Am zis ca cel mult 1 an si jumatate are. Ei, asa sunt baietii, mai intarziati.

-?!?

-Nu va faceti probleme.

-Nu imi fac.

Se referea probabil la faptul ca nu spune lucruri clare la varsta lui, gen: -Buna ziua, domnule curier! Ce mai faceti, sunteti bine? Aveti un colet pentru noi, observ. Minunat! Unde trebuie sa semnez? Nope, Aris nu i-a zis nimic din toate astea, ca puiul meu stie putina romana, putina engleza si multa bebeluseasca. Iar azi a bagat bebeluseasca la inaintare.

Sunt ferm convinsa ca domnului curier nu i-a trecut prin cap ca m-as putea simti prost si ca nici n-a intentionat asa ceva.  De altfel, chiar nu m-am simtit. Doar ca abia ce spuneam zilele trecute, fiecare copil, ca-i baiat, ca-i fata, se dezvolta in ritmul lui. E in regula daca la doi ani nu vorbeste perfect si nu face la olita, intr-o saptamana se poate schimba totul. Sau nu. O deprinde si al meu vorbitul cursiv si o scapa de scutece pana se insoara.

Dupa ce a plecat domnul cu coletul, Aris a calcat in caca de catel al nostru. „Fuck!”, spun eu. „Fac”, repeta si el. „Shit!” eu, „sit” si Aris dupa mine. Astea se lipesc de el imediat. Sa speram ca pana maine uita si isi imbogateste vocabularul cu altceva mai potrivit varstei si preocuparilor lui. Nu de alta, dar il cam paste eticheta de „needucat”. 🙂

2 comentarii pe “Baietii sunt mai intarziati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.