Ăștia mici ai mei au fost sănătoși tun o iarna întreaga, dar s-au pricopsit cu muci și febra acum, in miez de primăvara (sau ce o fi anotimpul asta de se întâmpla afara). Întai s-a îmbolnăvit doamna care are grija de Aris, apoi Aris și Albert, in ordinea asta. Am un feeling ca urmez eu, dar sa nu cobim, zic . Eu ca eu, însă ce ne facem dacă pică M., ca nu se mai ridica o săptămâna din pat. Doar stiti ca pe bărbați, in general, ii ia rău când ii ia. 🙂
Ei, si nu au avut deloc pofta de mancare copiii in zilele astea. Asa ca atunci cand mi-au spus ca numai pizza ar manca, m-am executat imediat si am trecut la facut pizza dupa pizza, doua zile la rand. N-au mancat cine stie ce, dar tot am fost multumita ca au avut ceva in stomacel.
Imi pare rau ca va fac pofta de chestii cu calorii la ceas de seara, dar acum apuc si eu sa postez. Daca va incalzeste cu ceva, salivez cu voi, pentru ca nu mai am nici macar o felie in casa (am compensat noi, astia mari, lipsa de pofta a copiilor).
Am facut pizza de trei feluri: cu sardine si oua, cu branzeturi si cu mozzarella si masline. Aluatul e acelasi pentru toate (era si culmea sa incerc acum tot felul de variante) si se face mega simplu.
Aluat
- 500 grame faina;
- 1 plic drojdie uscata -tine mai mult si e mai simplu de folosit decat cea proaspata, iar gustul mi se pare ca e tot pe acolo;
- 250 ml apa calduta (am pus eu prea calda o data si a trebuit sa arunc aluatul, deci atentie la temperatura);
- 1 lingurita sare roz de Himalaya;
- 1 varf de cutit de zahar brut;
- ulei de masline.
- Faina si drojdia uscata se pun intr-un vas. Dizolvati in apa calduta sarea, zaharul si adaugati 2 linguri de ulei. Amestecati toate ingredientele si formati din ele un aluat. Puteti sa mai adaugati ulei, astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de degete si sa fie unul elastic. Framantati bine.
- Puneti aluatul intr-un vas acoperit cu un prosop si lasati-l la crescut intr-un loc cald. Cel mai des sunt pe graba, deci nu il las mai mult de jumatate de ora. E suficient, creste bine.
- Framantati din nou si intindeti foaia de aluat mai groasa sau mai subtire, in functie de grosimea pe care vreti sa o aiba pizza.
Pizza cu sardine si oua
Mama, ador pizza asta, ingredientele se combina in cel mai fericit mod, yummmyy! Aveti nevoie de (teoretic, pentru ca practic ne jucam cu cantitatile si ingredientele, de baza raman sardinele, maslinele, ouale si usturoiul adaugat in sucul de rosii):
- 4 sardine din conserva;
- 3 oua fierte tare;
- 3 linguri suc de rosii (preferabil alegem o varianta bio, fara nebunii);
- 3 catei de usturoi (ne place mult aroma, dar, in functie de preferinte, puteti pune mai putin sau deloc);
- 3 rosii cojite si taiate felii;
- 200 g mozzarella si cascaval;
- cate 1 lingurita de busuioc si oregano;
- cateva masline negre (optional);
- 2 linguri ceapa verde tocata marunt;
- Se amesteca sucul de rosii cu usturoiul zdrobit si cu condimentele si se unge pe aluat. Se asaza pe aluat rosiile, ouale, sardinele si maslinele.
- Se adauga branzeturile si se da pizza la cuptor preincalzit la 220 de grade, aproximativ 20 de minute.
- Cand e gata, se presara cu ceapa verde tocata marunt.
Pizza cu branzeturi
Cam la fel ca mai sus, numai ca am presarat mozzarella si branza de capra. Atat. Partea cu branza de capra l-a incantat pe M., deloc insa pe noi, ceilalti ai casei. Iar pe aluat am uns suc de rosii amestecat cu oregano.
Pizza cu masline si mozzarella
Asta s-a dovedit preferata copiilor, o combinatie super simpla de masline taiate si mozzarella rasa, care combinatie a fost presarata dupa ce am intins pe aluat acelasi suc de rosii cu oregano.
Mmm, ce bine arată. Presupun că gustul a fost direct proporțional cu aspectul. O idee super pentru cina de azi😁
Ce ma bucur, Lena! Sper ca ai și făcut pana la urma 😊 pentru ca da, gustul e direct proporțional cu aspectul 😊
Imi place mult cum iti iese aluatul, la modul ca reușești să îl întinzi subtire, mie nu imi iese atât de bine, și mi se pare ca pizza mea are gust mai mult de paine😂. Multumim pentru rețetele de pizza, și parca ai mai postat tu, draga Rux, niște retete de pizza, daca imi aduc eu bine aminte, care mi-au servit drept inspirație acum ceva timp.
Multa sanatate copilasilor și ție!😘
Raluca, eu ador pizza pufoasa cu gust de pâine 😊 aluatul meu iese așa cred ca datorită formelor speciale pe care le avem și care au găuri pe fund. Nu msi creste aluatul, rămâne așa, subțire și ușor crocant.
Și da, tot eu am mai postat. Ma bucur ca te-au inspirat!
Mulțumim de gândurile bune, pupici! 🤗