Albă ca Zăpada buuună, după rețeta mamei

prăjitură Albă ca Zăpada rețetă

Mi-ați cerut rețeta de Albă ca Zăpada, m-am mobilizat și am scris-o. Mi-a pozat-o mama din caietul ei, la care tot completează de dinainte să mă nasc eu. Și totul este scris de mână, pe filele îngălbenite de timp. În dreptul acestei rețete, de exemplu, este menționat anul 1974, wow!

Aur curat caietul de rețete al mamei, chiar azi mi-a trimis din el și rețeta de tort de biscuiți, scrisă cu mânuțele mele de copil de 10 ani. M-a luat așa o nostalgie, mi-am amintit cum o ajutam pe mama prin bucătărie și cum, uneori, mă ruga să scriu chiar eu rețetele, lucru care mă bucura tare. Dar să revenim la Albă ca Zăpada, o minunăție de prăjitură, cum se făcea odinioară (ușor adaptată și simplificată de noi), pentru care aveți nevoie de:

Ingrediente pentru foi

  • 300 grame făină;
  • 1oo grame unt;
  • smântână (1 lingură și jumătate);
  • amoniac (1 linguriță și jumătate);
  • 100 grame zahăr;
  • 1 ou ;

Ingrediente pentru cremă

  • 250 grame unt;
  • 250 grame zahăr pudră;
  • lapte 500 ml;
  • 1 plic de budincă de vanilie (asta am adaptat și am simplificat eu, evident, rețeta originală menționează făină).
  • 1 lămâie bio.

Preparare foi

  1. Se freacă untul cu zahărul.
  2. Se adaugă oul, smântâna, amoniacul stins, după care se adaugă și făina.
  3. Se frământă până se obține o cocă, pe care o împărțim în 3 părți egale.
  4. Coacem foile pe rând, pe fundul tăvii (la foc iute, se coc foarte repede).

Preparare cremă

  1. Se prepară budinca cu zahărul pudră, către final adăugăm și untul.
  2. După ce se răcește aproape complet, se adaugă coaja și zeama de lămâie, treptat, amestecând cu lingura de lemn.

Etapa finală

  • Se ung foile cu cremă și se lasă până a doua zi la frigider. Este posibil să se mai rupă foile, nu-i bai, le puneți și așa, ca piesele dintr-un puzzle. Crema se împarte în două, practic. Deasupra punem foaie simplă.

Gata, vă las cu Albă ca Zăpada, eu mă apuc de făcut tort de biscuiți. Și-o să vă dau și pentru el rețeta, plus că mai sunt datoare cu 2 rețete pentru cornulețe, mi le-ați cerut și pe acelea, după ce v-am făcut poftă cu o poză, în postarea de zilele trecute. Spor!

prăjitură Albă ca Zăpada rețetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.