ACTIVITATI INTERESANTE PENTRU „SCOALA ALTFEL”

programe activitati "scoala altfel"

In saptamana 6-10 aprilie, copiii din gradinite si scoli au toate motivele sa vina cu placere la ore, datorita programului „Scoala Altfel”. Asadar, orele normale vor fi înlocuite de activități speciale, pe care părinții, elevii și învățătorii le pot stabili împreună. Este important ca aceste activități să aibă, pe langa partea educativă, și o parte distractivă.

In acest sens, mi s-a parut interesanta propunerea celor de la Blu Party. Ei au avut ideea unor programe de educație alternativă bazate pe teatru și improvizație, știință și muzică. Micutii s-ar putea distra la un curs de improvizație, in cadrul caruia ar avea ocazia sa urce pe scena alături de șapte actori de la cele mai importante teatre din București. Sau ar putea participa la o lecție de știință unde ar face experimente chimice și fizice neobișnuite, asistați de un „Mad Scientist”. La fel de interesanta mi s-a parut si ideea unei lecții de percuție muzicală la Tobe Africane Djambe, un instrument rar în București.

Programele sunt potrivite atât pentru copiii de grădiniță, cât și pentru elevi și se poate înscrie orice învățător care vrea ceva mai special pentru clasă. Fiecare activitate durează aproximativ 45 de minute si la ea pot participa grupuri de 12 – 30 copii. Pentru diversele intrebari care va vin in minte privind aceste programe,  puteti vizita site-ul Blu Party.

Indiferent de alegerile facute, sper ca micutii vostri sa aiba o „saptamana altfel” distractiva si plina de activitati interesante!

sursa foto: bluparty.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.