UN GHEM CU VIATA


Zilele trecute am primit un “ghem” ciudat, despre care am aflat curand ca este o planta. Noroc de instructiunile incluse in ambalaj! Se numeste trandafir de Jericho, provine din regiunile desertice ale Iordaniei si Israelului si e ceva de care nu mai auzisem pana acum. In cateva ore urma sa devina verde. O fi adevarata toata treaba asta? Neincrezatoare, am urmat pasii necesari readucerii ghemului uscat la viata. Ce s-a intamplat in continuare a fost uimitor!

L-am pus sub jetul de apa calduta pentru trei secunde, apoi l-am asezat intr-un vas cu putina apa. Imediat a inceput sa se desfaca, mai repede decat descriau in instructiuni, adica efectiv se vedea cum frunzele uscate se dau la o parte, lasand locul unora verzi. Radeam si eu si Albert, incantati peste masura! In cateva ore era desfacut, dar nu foarte verde. I-am schimbat apa in fiecare zi, timp de trei zile, punand de fiecare data o cantitate mica, atat cat sa isi umezeasca radacina (e pana la urea o planta de desert).
M-am uitat la tot felul de poze pe net, voiam sa ma asigur ca nu gresec cu ceva si cred ca in final ar fi trebuit sa fie mai verde. Al meu cam asa a ramas, cum il vedeti in ultima poza, dar oricum mi s-a parut uimitor intregul proces si planta in sine. Am citit ca in mediul natural, atunci cand solul nu mai este suficient de umed, trandafirul se transforma in ghem si se lasa purtata de vant, pana ajunge intr-o regiune mai prielnica; daca gaseste conditii bune se stabileste acolo, daca nu, se strange din nou si mai cauta. Uimitor!
Dupa patru zile nu i-am mai pus apa si acum observ ca incet, incet se inchide. Am lasat trandafirul sa se usuce bine. In stare uscata se poate pastra zeci de ani, atata timp cat respecti instructiunile si nu il readuci la viata decat o data pe luna (chiar mai rar) si atunci doar pentru patru-cinci zile.
Se spune ca aceasta planta este simbolul norocului, dragostei si bunastarii. Eu nu prea am remarcat cine stie ce efecte miraculoase, dar poate vin in timp. Oricum, e o planta uimitoare, iar procesul acesta prin care inverzeste sub ochii tai si revine la viata iti da satisfactie. Albert a fost cel putin la fel de incantat ca mine, deci e o experienta foarte placuta si pentru cei mici.
Abia astept sa o repetam luna viitoare!trandafir de Jericho 1 trandafir de Jericho 2 trandafir de Jericho 3 trandafir de Jericho 4 trandafir de Jericho 5 trandafir de Jericho 6

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.