Mmmmm, tiramisu e delicios si daca stiam ca se face atat de usor, l-as fi incercat demult. Aveti nevoie doar de:
- 500 g piscoturi
- 500 g mascarpone
- 4 oua
- cafea cu lapte (2 cesti, fiecare cu 2/3 cafea si 1/3 lapte) sau 2 cesti de cafea (pentru un gust amarui)
- 150 g zahar (brut, asa cum folosesc mereu)
- 1 praf de sare
- 2-3 picaturi esenta de migdale (optional)
Separati galbenusurile de albusuri. Adaugati treptat zaharul in galbenusuri si mixati bine. E timpul sa adaugati si branza; mixati din nou pana obtineti crema. In aceasta etapa puteti adauga si esenta de migdale (eu am incercat ambele variante, cu si fara esenta, depinde de gusturi, mie imi place indiferent si oricum, daca puneti doar doua-trei picaturi, aroma e discreta).
Separat, bateti spuma albusurile cu praful de sare. Incorporati usor albusurile batute in crema obtinuta anterior din galbenusuri si branza (puteti renunta la albusuri, dar consistenta si gustul cremei nu vor mai fi la fel de bune).
Eu prefer sa inmoi piscoturile intr-un amestec de cafea cu lapte, mi se pare cea mai fericita combinatie (cafeaua simpla da un gust prea amar).
Pregatiti tava in care veti face prajitura. Inmuitati fiecare piscot timp de doua-trei secunde (nu mai mult) in cafeaua cu lapte (racita); inmuitati o singura parte, cea care va veni asezata in tava, urmand ca partea pe care veti pune crema sa ramana uscata. Asezati un strat de piscoturi, unul de crema , inca un strat de piscoturi si terminati cu un strat de crema. Deasupra pudrati cu cacao din abundenta (ii da un gust minunat). Lasati totul la frigider pentru cateva ore.
Este important, cred eu, sa mentineti reteta simpla, pentru a va bucura de gustul unui tiramisu autentic (fara frisca, rom sau alte ingrediente mentionate in diverse retete).
Pofta buna!