Plăcintă fragedă cu mere

reteta placinta cu mere

Placinta asta cu mere e preferata copiilor mei si a tuturor celor care o gusta. Ca sa intelegeti, tocmai am mancat ultima bucata, asa buna este. Sau asa asa naspa mama sunt eu, acum depinde cum privesti lucrurile. Dar na, alta faza, ieri a luat Albert 4 placinte dintr-astea la pachet, la cursul de vacanta unde merge, si a fost batalie pe ele. Le-a taiat in enspe mii de bucati, sa prinda toti copiii cate o gurita si, in felul asta, au ramas toti nemancati, desigur, dar ma rog, ideea era de gust care e wow. Ca e light asa, nici prea dulce, nici prea grea, numai savuroasa si buna de mancat toata tava. A nu se face, totusi, asa ceva!

Hai sa va spun reteta, nu ma supar daca incercati, ba chiar ma bucur, vor fi mai multe placinte cu mere delcicioase in lumea asta. :))

Bun, deci luati mere mai dulci (cam 2 kilograme), ca sa nu fie nevoie sa mai adaugati (mult) zahar. Spalati bine merele, decojiti-le si caliti-le in putin unt. Adaugati dupa gust zahar si scortisoara (optional). Lasati la racit.

Pentru aluat sa aveti la indemana smantana (2-3 linguri), unt (150 grame), faina (500 grame), 3 oua, 1 praf de copt, 1 plic drojdie uscata si putin zahar pudra (brun folosim noi, 5 linguri).

Se freaca intre palme untul cu faina, apoi se adauga drojdia uscata, iar se freaca, punem si praful de copt si zaharul pudra si continuam sa frecam bine intre palme. Formam o coca atat cat iese, facem o gaura la mijloc in care punem cele 2 oua, le amestecam si pe ele. Adaugam smantana si le framantam pe toate pana iese un aluat. Presaram faina pe masa, impartim coca in doua si intindem prima foaie cu sucitorul.

Tapetam o tava cu hartie de copt unsa cu putin unt si punem foaia de aluat, deasupra o ceasca de nuca pisata (optional, dar da mega gust), apoi merele racite. Intindem si punem si al doilea strat de aluat si il intepam cu furculita din loc in loc. Ungem prajitura cu un ou batut usor cu 2 linguri de smantana.

Lasam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ jumatate de ora, adica pana se rumeneste.

Imi vine sa rad, le-am nins cu zahar pudra, sa dea bine in poze, iar Aris, care habar n-are ce-i ala zahar pudra, pentru ca noi nu folosim asa, imi zice:

-Mami, de ce ai dat cu faină pe prăji?

Apoi m-am gandit ca ce ma fac daca ii da de gust. Inevitabilul s-a produs, in secunda numarul doi lingea deja una dintre placinte si descoperea ce yummy e zaharul asta alb si din abundenta pudrat. Atunci m-am sacrificat eu si am mancat cat de multe placinte am putut. Lui nu ii faceau bine, ati inteles voi. :)))

reteta placinta cu mere reteta placinta cu mere reteta placinta cu mere

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.