PARCURI DE AVENTURI: EXTREME PARK CERNICA

parc de aventuri Cernica Ruxandra Luca

parc de aventuri Cernica  Ruxandra Lucaparc de aventuri Cernica  Ruxandra Lucaparc de aventuri Cernica  Ruxandra Lucaparc de aventuri Cernica  Ruxandra Luca Recent am descoperit un loc numai bun de vizitat cu intreaga familie in weekend, daca sunteti in cautare de distractie si aventura: Extreme Park Cernica. Am mers pentru prima data acolo la ziua unui prieten de-al copilului meu si ne-am simtit atat de bine cu totii, incat ne-am propus sa ne intoarcem ori de cate ori avem ocazia.

Vorbim de un parc de aventuri situat in imediata apropiere a Bucurestiului, care pentru noi are marele avantaj de a fi la o distanta rezonabila de casa. Se intinde pe un spatiu mare, langa lac (ai o priveliste frumoasa, racoare vara, aer curat, zone unde poti face gratar, mese de picnic). Are trasee in copaci generoase, adaptate nevoilor fiecarei varste, astfel incat mici si mari deopotriva vor gasi lucruri interesante de facut aici. In alte locuri similare unde am mai fost pana acum (ne plac parcurile de aventuri in general), Albert nu avea mai mult de o optiune in ceea ce priveste traseul: il parcurgea cu usurinta, in timp record si apoi se plictisea, pentru ca unica varianta era sa il reia la nesfarsit, sau pana la expirarea timpului de inchiriere a echipamentului; mai mult, acest traseu foarte simplu, singurul accesibil varstei lui, era si foarte scurt, deci nu putem vorbi de cine stie ce distractie pentru un copil cu atata energie ca al meu.

Pe de alta parte, la Cernica ai varietate: Albert a putut incepe cu un traseu ceva mai simplu, pe care a reusit sa il termine singurel destul de repede (asta a fost incalzirea) si, cum a prins gustul distractiei, a trecut rapid la altul mai lung si mult mai dificil, plin de provocari de tot felul. Adevarat, lucrurile nu au mai mers atat de usor acum si a avut nevoie de ajutorul unui adult pentru a-l termina, dar era atat de obosit la final, incat nu i-au mai trebuit alte provocari in ziua respectiva (se simtea si foarte mandru ca ii facuse fata): a mancat bine si dupa cateva reprize de alergat in aer liber, printre copaci, cu ceilalti copii, a adormit pe bancheta din spate a a masinii si a tot dormit pana a doua zi dimineata (nu mai putea fi vorba de dus , spalat pe dinti, pregatit pentru scoala, dar am recuperat a doua zi de dimineata, cand s-a trezit foarte odihnit si plin de energie, gata s-o ia de la capat).

La Cernica exista si cea mai lunga tiroliana peste lac din Romania, care culmea, ii era accesibila si lui Albert, la doar cinci ani. Adica ei ne-au asigurat ca e ok, in perfecta siguranta si o poate incerca linistit, iar copilul era intr-al noualea cer, entuziasmat peste masura si gata sa incerce atractia. Evident, nu l-am putut lasa, desi M. n-avea nicio problema sa-si trimita copilul copilul cu tiroliana peste lac (dus-intors!). Dar nu, eu nu m-am simtit pregatita sa-l vad acolo, asa ca le-am potolit rapid entuziasmul si i-am directionat spre alte trasee in copaci, care mi s-au parut mai sigure. Pana la urma, n-am vazut decat barbati in toata firea care sa se dea cu tiroliana peste lac, nicidecum copii de cinci ani, oricat de curajosi ar fi ei. Dar data viitoare, cine stie?

 Ceea ce mi-a mai placut la acest parc de aventuri e faptul ca nu te obliga nimeni sa platesti taxa de intrare (care este in jur de 50 RON/persoana in alte locuri), fie ca te cateri, fie ca nu. Eu si M. nu am apucat vreodata sa ne cataram pe un traseu potrivit noua ca nivel de dificultate, pentru ca trebuia sa fim mereu cu ochii in patru la cel mic. Asadar, la Cernica platesti doar inchirierea echipamentului (30 RON/copil, 40 RON/adult pentru 3 ore, dar nici nu-ti trebuie mai mult, timp in care poti sa urmezi ce trasee doresti, daca te incadrezi in limitele de varsta si inaltime cerute)

 Indiferent de locul ales, parcurile de aventuri raman o optiune foarte buna pentru un weekend de distractie in familie si miscare in aer liber. Asadar, adaugati-le cu incredere pe lista voastra de optiuni pentru timpul liber. E bine de retinut ca micutii vostri sunt in siguranta daca poarta echipamentul special, se catara doar pe traseele accesibile nivelului lor de varsta si inaltimii si aveti grija sa ii supravegheati in permanenta de la sol (chiar daca exista si reprezentanti ai parcului care se catara cu ei, nu pot fi in permanenta atenti la toti cei aflati pe traseele din copaci). Si ca varsta minima, Albert avea in jur de trei ani cand l-am dus prima data intr-un parc de aventuri si n-au fost probleme: i-a placut, iar noi l-am simtit in siguranta, n-am avut motive de ingrijorare.

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.