Ultima data cand a ajuns mama la noi, ne-a adus minunatia asta de pandispan, pe care copiii l-au ras imediat. Si eu, cot la cot cu ei. Nu am lasat-o sa plece pana nu ne-a mai facut unul, care a disparut la fel de repede. Apoi am rugat-o sa imi scrie reteta, numai buna de dat mai departe prietenilor mei de pe blog.
Eu singura inca nu l-am facut, dar am planuri mari pentru viitorul apropiat, ca ne cam roade pofta. E foarte simpla treaba, doar ca necesita mai multe oua. Noua cum ne aduce mama cu zecile cand vine, n-avem nicio problema din punctul asta de vedere.
Ingrediente pandispan cu branzica de vaci
- 14 oua
- 10 linguri zahar brut
- 14 linguri faina
- 1 praf copt
- cateva linguri de smantana
- optional arome(stafide, zahar vanilat, esenta vanilie sau ce va mai place)
- branzica de vaci (2 portii, adica 500-600 gr sau in functie de preferinte) si, optional, putin cas
- 10 linguri ulei.
Preparare pandispan cu branzica de vaci
Se prepara pandispanul clasic, din oua la temperatura camerei: se separa galbenusurile de albusuri, albusurile se bat foarte bine, se adauga zaharul, galbenusurile, uleiul si la urma, treaptat, faina (in care am pus praful de copt).
Branzica se prepara dupa gust cu putin zahar brut, arome (noi preferam fara, dar reteta originala le mentioneaza), 2 oua (optional, daca ai la indemana, pentru ca oricum vei amesteca branza cu compozitia de chec) si putina smantana (sa fie cremoasa ca mascarpone)
Pregatim o tava cu dimensiunea 30/40.
Luam aproximativ o cana din compozitia de pandispan care va fi turnata in tava si o amestecam cu branzica preparata cu zahar si arome.
Se tapeteaza tava cu hartie de copt si se toarna pandispanul. Apoi punem cu lingura cuiburi de branza pe toata suprafata compozitiei.
Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade si se lasa pandispanul pana se rumeneste frumos. Nu strica sa facem testul cu scobitoarea. Prajitura se taie dupa ce s-a racit, asta daca te poti abtine, desigur.
Sper sa incercati si voi reteta si sa va placa cel putin la fel de mult cum ne place noua! Pofta buna!!!
LATER EDIT: Tocmai m-a asigurat mama ca pandispanul se poate face si din mai putine oua, cate aveti la indemana. Nu va mai iesi la fel de inalt, dar nu-i bai. Ajustati si restul cantitatilor conform numarului de oua.