Nebunie cu fructe si blat de biscuiti (fara zahar)


Cred ca n-are sens sa mai laud prajitura asta, se vede din poze ca e o deliciosenie. Mama a facut-o cap-coada si noi ne-am rasfatat astazi cu ea. Hai ca poate faceti si voi, asa ca impartim reteta. Prajitura nu putem, ca nu mai este. Deci mama a procedat asa cum va spun in cele ce urmeaza. Nu a adaugat strop de zahar si a folosit numai ingrediente fara zahar in compozitie.

Ingrediente

Pentru blat a folosit:

  • 1/2 kg biscuiti (alegeti si voi ce gasiti mai sanatos si mai fara zahar, dar sa fie sfaramiciosi);
  • 1 pachet unt 85%;
  • 1 cutie de ananas in suc propriu;
  • optional, daca faceti nebunia asta pentru voi, cei mari: 1 bautura alcoolica ducle cu gust de migdala, gen Amaretto;

Pentru crema a folosit:

  • 200 grame ciocolata alba de buna calitate (exista variante fara zahar);
  • 2 cutii de mascarpone de 250 grame fiecare;
  • 1 lime bio;

pentru glazura:

  • visine si fructe de padure (mure, afine, zmeura, capsuni) congelate de mama (ma rog, voi folositi de care gasiti)
  • 1 pliculet gelatina alimentara

Preparare

  1. Biscuitii sfaramati se omogenizeaza cu untul la temperatura camerei. Se adauga suc din conserva de ananas (alegeti cantitatea ochiometric, in functie se textura biscuitilor) si se amesteca toate. Tot in stadiul asta se poate adauga si aproximativ o lingura din bautura alcoolica de care va spuneam la inceput si care da o savoare aparte, datorita gustului de migdale.
  2. Intindem compozitia pe fundul unui vas yena, sub forma de blat.
  3. Topim ciocolata la bain marie si apoi adaugam mascarpone. Omogenizam bine si, dupa ce s-a racit, adaugam lamaia rasa impreuna cu zeama ei.
  4. Intindem crema peste blat si trecem la glazura.
  5. Gelatina se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj.
  6. Punem pe foc parte din compotul de ananas si fructele (puteti adauga si bucati de ananas). Doar 2-3 clocote sunt suficiente, astfel incat sa isi pastreze fructele forma. Dupa ce s-a racit, amestecam fructele cu gelatina si le punem peste crema. Compozitia pare lichida la inceput, dar totul se schimba dupa ce sta o vreme la frigider (cateva ore).
  7. Inainte de a se taia prajitura, e bine sa stea putin la temperatura camerei.

De aici incolo, va bucurati de rezultat. Pofta buna! Daca mai e cazul sa va urez asa ceva 🙂

Articole pe aceeasi tema

2 Comments

  • Corcea Raluca
    28/01/2018 at 12:54 pm

    Buna Ruxandra! Vreau sa te intreb de cata ciocolata alba este nevoie?
    Multumesc, o duminics frumoasa sa aveti!

    • Ruxandra Luca
      28/01/2018 at 1:24 pm

      Raluca, tocmai am vorbit cu mama, 200 de grame de ciocolata a folosit. Am facut un update si la text. Duminica minunata! si spor la treaba, daca incerci reteta.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.