CU AUTOBUZUL PRIN BUCURESTI

Bucharest City Tour Ruxandra LucaBucharest City Tour Ruxandra Luca 1Bucharest City Tour Ruxandra Luca 3Bucharest City Tour Ruxandra Luca 4Astazi am fost turista in orasul meu si am reusit sa vad cu alti ochi locurile pe langa care am trecut nepasatoare de atatea ori pana acum.

Totul s-a intamplat rapid…

aseara m-am hotarat iar azi, dis de dimineata, mi-am luat baietii, am sunat-o pe prietena mea L. (care a venit cu baietelul ei) si la ora 10.30 eram deja urcati intr-unul din cele patru autobuze etajate care fac zilnic turul Bucurestiului. N-aveti idee de cand ma tot gandesc sa fac asta, stiam ca lui A i-ar placea, am avut si ceva timp liber, vremea era minunata, asa ca n-am mai stat pe ganduri.

Am fost inconjurati numai de turisti (in adevaratul sens al cuvantului), in cea mai mare parte straini, dar asta a facut totul mai placut, ca ne-am putut inchipui si noi ca suntem in vacanta.

E o experienta pe care v-o recomand, sigur o veti gasi amuzanta (mai ales copiii, dar stati linistiti, ca nici eu n-am fost mai prejos). Toata calatoria dureaza aproximativ o ora si traseul este urmatorul: Piaţa Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piaţa Unirii, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff şi Piaţa Presei.

Exista patru astfel de autobuze care circula la interval de 25 de minute, astfel incat poti cobori oriunde doresti pe traseu, urmand sa te urci apoi in alt autobuz si sa reiei calatoria (biletul cumparat este valabil toata ziua si costa 25 lei, copiii pana in sapte ani nu platesc). Noi am preferat sa mergem de la un capat la altul si pentru ca ne-am urcat primii in autobuz am putut alege cele mai bune locuri. Pe traseu tot spuneam: “Hei, stiai de cladirea aceasta de aici?” sau “Wow, asta cand s-a ridicat?”. De la inaltimea etajului superior al autobuzului ai o alta perspectiva asupra orasului si pentru ca nu mai esti grabit sa ajungi in cine stie ce loc sa-ti rezolvi treburi care nu mai suporta amanare, te poti relaxa si privi orasul (tau) cu alti ochi. Eu cred ca o sa va placa (si mai mult) Bucurestiul dupa aceasta calatorie!Bucharest City TourBucharest City Tour Ruxandra Luca 6Bucharest City Tour Ruxandra Luca 2Bucharest City Tour Ruxandra Luca 7

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.