Tocmai mi-a facut mama aceste cornuri si efectiv le ador. Iar mie cand imi place ceva, numai aia mananc, pana ma plictisesc. Nu seamana cu cele pe care le-am copt de zor si le-am tot mancat in ultima perioada de sarcina…adica sunt mai bune! Mai bine incercati-le, ca sunt gata imediat. Mama le-a facut doar asa, ca erau cel mai simplu desert de post si cand a vazut ce succes are cu ele, a mai copt trei tavi. Acum ca nu mai e la mine, n-am alta varianta decat sa mi le fac singurica, dupa urmatoarea reteta:
Ingrediente:
1 cana de bors;
2 cani de ulei;
1 cub de drojdie;
1 praf de sare;
faina cat cuprinde
Umplutura:
gem de prune
nuci proaspat macinate, cat sa lege compozitia de gem sau dupa preferinte
Se framanta un aluat din toate ingredientele, apoi se formeaza cateva mingi de aluat, pe care le intindem cu sucitorul. In fiecare parte de aluat astfel obtinuta se taie raze, astfel incat sa obtinem triunghiuri. La baza fiecarui triunghi se pune umplutura si se ruleaza. Cornurile astfel obtinute se dau la cuptorul preincalzit la foc mediu si se lasa pana se rumenesc. Pentru ca gemul de prune e acrisor, puteti pudra cornurile cu zahar.
Cornurile pot fi facute si cu umpluturi sarate: cascaval, cabanos, etc. si astfel obtinem un aperitiv delicios. In acest caz, nu uitati sa le ungeti cu un ou batut inainte de a le da la cuptor.
Gata, asta e, spor la treaba si pofta buna! Si eu mai am doar cateva, deci trebuie sa ma apuc de copt.