CLATITE AMERICANE

Ruxandrs Luca, reteta clatite americane

Stiti ca am perioade cand fac adevarate obsesii culinare, adica gatesc  nonstop un fel de mancare, in general desert, pana ma plictisesc in sfarsit si nu ma mai pot atinge de el…o vreme. Acum sunt in perioada de clatite americane. Poate nu arata cine stie ce in poza, dar stiti ce bune sunt? Se fac extrem de simplu, mult mai usor decat cele obisnuite, care nu-mi ies niciodata. Nu stiu de ce, ca cica alea ar fi cele mai simple.

In continuare, reteta:

Ingrediente:

3 oua;

un praf de sare;

500 ml lapte;

500 g faina;

2 pliculete praf de copt;

50 g unt topit;

ulei pentru prajit

Mi s-a mai intamplat sa ma grabesc si sa amestec pur si simplu toate ingredientele odata. Le mixez bine si e ok, ies si asa clatitele. In mod normal, insa, se bat ouale cu praful de sare, se adauga laptele, untul topit, apoi faina in care am amestecat praful de copt, mixam dupa fiecare igredient, mixam bine la final sa omogenizam compozitia si gata aluatul. Se toarna o picatura de ulei intr-o tigaie, se incinge si se pune o parte din compozitie in mijloc, folosind un polonic. Nu e nevoie sa o intindeti, ca la clatitele obisnuite. Cand incepe sa faca bule pe o parte, e timpul sa o intoarceti.

Asta-i tot! Partea plictisitoare e cea in care trebuie sa le prajiti, dar cum mancatul lor e atat de placut, merita din plin efortul.

Anumite retete au si zahar in compozitie, dar eu le prefer asa, simple. Si le mananc cu miere, sunt delicioase! Merg de minune si cu sirop de artar, gem, ciocolata. Fiti creativi! 😉

Articole pe aceeasi tema

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.