Pentru ca la ultima vizita in supermarket am gasit multa verdeata si legume, am cumparat rapid cam tot ce se putea combina intr-o ciorba. Ce pofta imi era de toate! Eram sigura ca va iesi ceva gustos si sanatos, dar nu neaparat pe placul lui Albert. Asta e, merita incercat.
Am folosit:
1 ceapa
1/2 telina
2 morcovi
2 cartofi
1 sfecla rosie
1 lgt patrunjel, 1 lgt leustean, 1 lgt marar, 1 lgt stevie, 1 lgt loboda
taitei
1/2 l bors
sare, piper negru boabe (dupa gust)
3 foi de dafin
ulei de floarea soarelui
Eu am facut-o exact asa cum veti vedea in continuare si mi-a iesit foarte gustoasa.
Se curata legumele si se spala. Ceapa taiata cubulete, morcovii taiati rondele si telina data pe razatoare se calesc in putin ulei de floarea soarelui timp de 3-4 minute. Se adauga apa suficienta si se lasa sa fiarba 5-10 minute. Se pune sfecla rosie data pe razatoare, apoi cartofii taiati rondele. Se adauga sare, piper, foi de dafin. Lasati sa fiarba. Ca sa grabesc tot procesul, eu folosesc ochiul cu tripla coroana de la plita mea Franke . Cand aprope au fiert adaugati cativa taitei, apoi patrunjelul, mararul, stevia, loboda si leusteanul (tocate). Dupa cateva minute puneti si borsul, pe care il fierbeti in prealabil. Mai lasati putin pe foc si gata.
E minunat gustul pe care il da intrega combinatie de legume, dar in special sfecla rosie, care imi aminteste de ciorbele pe care mi le facea bunica in copilarie. Adaugati neaparat smantana in farfurie, e si mai buna asa. Din pacate lui Albert nu i-a placut, asa cum banuiam, dar nu cred ca va fi valabil si pentru voi.
Sa aveti pofta!