Vai, cum sunt pastele astea! Suuuper bune! Si credeti-ma, ador pastele, deci stiu despre ce vorbesc. Nu mai spun cat de simplu se fac… Poate parea o combinatie ciudata, dar in realitate este perfecta, mai ales daca va plac ouale si carnatii. Am gasit reteta intr-o carte a lui Jamie Oliver, am adaptat-o usor si iata rezultatul!
Ca sa va iasa si voua bunatate de mancare, aveti nevoie de:
– 5 carnati de buna calitate;
– ulei de masline extravirgin;
-ulei de floarea soarelui pentru prajit;
– sare si piper;
– 500 g linguine uscate (asa cere reteta, eu am folosit paste paccheri, ca pe ele le-am avut la indemana);
– 200 ml smantana pentru gatit;
– 4 galbenusuri de oua mari, preferabil ecologice;
-100 g parmezan ras
-coaja de la o lamaie (preferabil ecologica);
Se despica pielita carnatilor in lungime si se scoate carnea. Cu mainile umede, se modeleaza din ea mici chiftelute, care se prajesc intr-o tigaie cu ulei incins. Pastrati focul mic si prajiti-le pana se rumenesc pe toate partile.
Intre timp, fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet.
Intr-un bol suficinet de mare se bat galbenusurile, smantana, 50 g de parmezan si coaja de lamaie (puteti adauga si un fir de patrunjel proaspat, tocat, din pacate eu n-am avut). Dupa ce pastele au fiert, scurgeti-le bine, dar aveti grija sa pastrati separat o parte din apa in care au fiert.
Amestecati imediat pastele fierbinti cu compozitia de oua. Adaugati apoi si chiftelutele fierbinti si amestecati din nou. Ouale ar trebui sa se coaca delicat datorita caldurii pastelor. Daca sosul nu vi se pare suficient de cremos, mai adaugati din apa in care au fiert pastele. Condimentati daca mai e cazul, presarati restul de parmezan si stropiti cu ulei de masline extravirgin. Pastele trebuie mancate imediat.
Delicioase! Pofta buna!