Burta femeii e a ei, până rămâne gravidă. Apoi devine bun public

omenie, respect , prioritate gravide
Am o prietena care este însărcinată in 27 de săptămâni. Ei, si nu iese femeia bine din casa, ca se si gasesc oameni dornici sa ii puna mana pe burta, de zici ca-i burta lor, nu a ei. Unii intreaba inainte, altii direct se baga la atins, la mangaiat, care mai timid, care mai infipt. N-apuca sa reactioneze, ca deja maini straine ii deseneaza pe abdomen cercuri, romburi si zig zag-uri imaginare.
.
Și dacă nu pune la punct pipaitorii de burti, numai ce încep întrebările: „Cum naști?”, „Vrei sa alaptezi?”, „Cât ai sa stai cu copilul acasă?”,” Mai vrei copii?” (Asta cu mai vrei copii e maxima! Hoooo, nebunilor, ca nu l-am născut nici pe asta!!! )
.
Și sfaturile:
“Natural e mai bine” sau „Eu am făcut cezariana și a fost perfect, nu are sens sa te chinui!”,  „Alăptează!”,” Nu alăpta!”.
.
Și reproșurile: „Ești inconstienta, cum sa faci cezariana?”,  „Cum adică ai de gând sa îți iei bona și sa revii la munca după 6 luni, nu se poate așa ceva!”
.
Mi-a zis ca și-a inventat o privire fioroasa, mi-a și arătat-o și am fost de acord cu ea ca e relativ intimidanta, dar am avertizat-o ca nu va funcționa mereu.
.
Drept dovada, intr-o zi, chiar și un tătic (soțul unei cliente, nu îl mai văzuse in viața ei) a întrebat-o dacă poate sa ii atingă burtica, după care, fără sa mai aștepte răspunsul, a trecut la acțiune.
-Noi avem fetita, s-a justificat. Vreau sa se prindă și un băiețel.
De parca s-ar fi prins miraculos din burta ei, pe mâna lui și apoi in uterul neveste-sii.
.
Si-acum ma adresez pipaitorilor de burti cu copii in ele. Sa vedeti cum sta treaba:
Burtica gravidei nu e talisman norocos, așa ca daca o atingi, nu rămâi gravida.  Încearcă sa faci sex neprotejat, ai mai mari șanse așa. Nici dacă bei, mănânci după gravida sau te așezi unde a stat ea nu îți sporești șansele sa procreezi. Încurajez din nou varianta sexului neprotejat și, dacă nu funcționează, mergi cu încredere la medic.
.
Burtica gravidei nu poate nici sa influențeze sexul viitorului tău copil, pentru ca asta tine de cromozomi, de altele. Degeaba o privești intens, o atingi cu doua degete, o framanti cu doua mâini, nu se întâmpla altceva, in majoritatea cazurilor, decât sa faci viitoarea mama sa se simta prost.
.
Burtica gravidei rămâne parte din corpul ei, e ca fata, ca mâinile, ca picioarele. Pariu ca nu mangai pe fund sau pe sâni femei la întâmplare, in timp ce îți pui dorințe, le adresezi întrebări și le dai sfaturi. Plus ca, nu știu dacă realizezi, dar acolo, in burtica aia, creste un pui de om. Adică e o ființa vie care la rândul ei n-ar trebui atinsa de toți străinii, nici măcar prin straturi de carne și piele.
.
Un pic mai mult respect pentru gravide n-ar strica, pentru ca, vorba aia, sunt si ele oameni, care, intamplarea face, cresc alti oameni in burta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.