6 lucruri pe care trebuie sa le stii daca planuiesti o vizita la LEGOLAND Germania

vacanta la Legoland Germania

Albert e fan LEGO de cand lumea, asa ca pentru prima lui calatorie in strainatate a ales parcul LEGOLAND din Germania. Noi am fi vrut Disneyland, in special ca ardeam de nerabdare sa ne plimbam prin Paris, dar ma rog, era ziua copilului, deci s-a facut voia lui.

Si a fost o super alegere! LEGOLAND, asa cum l-am descoperit noi, e de fapt Dreamland pentru copiii pasionati de LEGO si nu numai. Hai sa va spun pas cu pas cum ne-am organizat, sa aveti inspiratie, in caz ca va bate vreun gand. Nu am apelat la agentii, ne-am descurcat usor si bine singuri, pentru ca prin google se face totul.

1. Cum ajungi la LEGOLAND

Parcul este situat in oraselul Gunzburg si ca sa ajungi acolo poti lua pentru inceput avionul pana la Munchen sau pana la Stuttgart. E cam tot pe acolo distanta, noi am ales Munchen si bine am facut, am petrecut doua zile de vis in acest oras, dupa primele doua la LEGOLAND.

city break Munchen

Bucuresti-Munchen

Ne-am cumparat biletele de avion din februarie pentru aprilie. Aveau cei de la Tarom o promotie si am zis sa profitam de ea, insa nu a fost cine stie ce discount, mai ales ca nici biletele la pret intreg nu iti faceau vreo gaura in buget.

Am fost plecati de vineri pana luni. Avionul a decolat vineri la 8:25 din Bucuresti, cu aterizare la 9:35 in Munchen, iar la intoarcere am avut avion la 19:50, cu aterizare in Romania la 22:50. Deci super program de zbor, am castigat doua zile pline si nici nu am pierdut prea mult somn in noaptea dinaintea plecarii.

Aeroport Munchen-Gunzburg

Din aeroport poti lua trenul pana la Gunzburg. E bine ca ai gara fix acolo, in aeroport, si ajungi imediat. Nu ne-am rezervat bilete din tara, am mers pur si simplu la ghiseu, am intrebat care e primul tren care pleaca spre Gunzburg, am platit vreo 25 de euro pentru toti 3 si aia a fost.

In zece minute eram deja in tren. Calatoria pana in Gunzburg dureaza cam doua ore si schimbi o data trenul. Ei spun ca e placuta, noi am gasit-o cam lunga. Albert nu prea mai avea rabdare, mai ales ca se trezise de la cinci, iar contactul cu aeroportul si apoi cu trenul nu l-au impresionat. Era pregatit pentru coltul de rai numit LEGOLAND si nu se multumea cu nimic in afara de asta. Ca melcul mergea trenul nostru si oprea des, dar alta optiune nu am avut la ora respectiva.

Gunzburg-LEGOLAND

Din Gunzburg poti ajunge la LEGOLAND cu autobuzul sau cu taxi-ul. Cand am sosit noi, urmatorul autobuz venea peste 40 de minute, conform programului afisat, asa ca am preferat taxi-ul luat tot de acolo, din gara. Parca ne astepta fix pe noi. In jur de 15 euro am platit pentru un drum de 10 minute si am avut si o conversatie placuta cu doamna care ne-a fost sofer. Albert simtea ca e tot mai aproape de paradis si incepuse sa fie bine dispus si chiar sa schimbe primele vorbe in engleza cu simpatica noastra soferita, ceea ce, desigur, ne-a umplut de mandrie.

O alta varianta ar fi fost sa inchiriem masina din aeroport, probabil o optiune mai comoda si mai ieftina, insa nu pentru noi. Ca M. nu avea chef sa conduca, eu nici atat, plus ca destul stam cu fundul in masina prin Bucuresti, am zis ca n-ar strica sa incercam si varianta cu trenul, ca e mai pentru turisti, asa.

vacanta la Legoland Germania

Cum am rezolvat usor si repede cu pasaportul copilului

Cum nu mai iesisem cu Albert din tara pana atunci, nici nu avea pasaport. Din fericiream rezolvat-o rapid si pe asta, cu vreo doua saptamani inainte de plecare. La biroul de pasapoarte din Plaza Romania e foarte aerisit, nu stiu daca am asteptat 20 de minute la coada, intr-o zi obisnuita de miercuri. Nu ne grabeam, asa ca l-am ridicat dupa alte cateva zile, conform perioadei normale de asteptare.

Puteti da un search pe google sa vedeti de ce acte aveti nevoie, noi ne-am dus cu certificatul lui Albert de nastere si cu buletinele noastre. E bine sa retineti biroul asta de pasapoarte, pentru ca acolo lucrurile merg pe repede inainte si nu pierzi ore in sir cu copilul dupa tine.

Vremea

Mare noroc am avut sa prindem o vreme de vis: 28-30 de grade in aprilie, deci temperaturi de vara plina. Prietenii nostri care au fost la LEGOLAND anul trecut, cam in aceeasi perioada ca noi, au prins ninsoare, deci va dati seama ce diferenta ca de la cer la pamant. Sigur ca vremea extraordinara si preturile de aprilie au atras oamenii ca magnetul. Vineri a mai fost cum a fost, dar sambata full.

2. Programul parcului LEGOLAND

Parcul este deschis de la sfarsitul lui martie pana la inceputul lunii noiembrie. In perioada sezonului de varf programul este 10-19 (atractiile se inchid la 18). Cand am fost noi, atractiile se inchideau la ora 17, iar parcul cu totul la ora 18.

Categorii de varsta

Parcul se adreseaza familiilor cu copii intre 2 si 12 ani, dar din ce am vazut, as spune ca mai bine sa aiba cel putin 4 ani. Ma gandeam ce greu mi-ar fi fost sa il fi luat cu noi pe Aris de 3 ani, cum ar fi tras sa se dea in enspe mii de atractii la care nu ar fi avut acces si cum nu i-ar mai fi tihnit nici unuia dintre noi vizita. Cred ca intre 7 si 9 ani e de fapt perfect, sa te poti bucura cu adevarat de tot. Dar acum fiecare cu experienta proprie si copiii din dotare, cel mai bine vedeti mai jos ce va povestesc si decideti daca vi se potriveste sau nu.

vacanta la Legoland Germania

3. Bilete

Poti cumpara mai multe variante de bilete pentru intrarea in parc. Aveti aici un link, sa va faceti o idee de preturi (difera in functie de perioada, insa se invart la 35 de euro de persoana/zi). Pentru zilele aglomerate, nu strica sa luati express pass-uri, care scad considerabil timpul de asteptare la atractii si de care am fi avut mare nevoie, mai ales in cea de a doua zi in parc.

Noi am preferat cazarea cu bilete incluse, ceea ce ne duce la punctul urmator.

4. Unde te cazezi

Cel mai bine este sa alegi satul de vacanta LEGOLAND, care e un parc de distractii in sine. Am gasit niste oferte de cazare pe site-ul Legoland Germania, cu un discount bun, in conditiile in care rezervam din februarie pentru aprilie, si am profitat rapid de ele. Dar oferte au mereu, deci fiti cu ochii pe site-ul lor.

In satul de vacanta, te poti caza in castele, bungalowuri tematice, mai au Pirate Island Hotel (deschis in 2018), butoaie (cu  baie comuna) sau zona de camping. Daca alegi una dintre variantele astea, ai in general bilete de intrare in parc incluse. Noi ne-am cazat o noapte la ei si am avut incluse biletele pentru doua zile in parc, ceea ce a insemnat o economie foarte buna.

Nu-i cea mai ieftina optiune satul de vacanta, dar e asa frumos acolo si asa comod sa fii la doi pasi de parc. Ai practic de facut un drum de maximum 10 minute prin padure (tare placut si plin de surprize LEGO) si ajungi la intrarea in parc (una diferita de intrarea principala, folosita de cei mai multi vizitatori). Scanezi biletele primite de la receptia hotelului si incepi distractia.

Daca preferati o varianta mai prietenoasa cu bugetul familiei, luati in calcul hotelurile partenere, situate in apropierea parcului, care au, de asemenea, bilete de intrare la LEGOLAND incluse (tot pe site-ul lor puteti rezerva).

vacanta la Legoland Germaniavacanta la Legoland Germaniavacanta la Legoland Germania

Unde am stat noi

Am fi vrut sa stam intr-unul din castele, dar pentru ca se epuizasera locurile deja in momentul in care am dat noi de oferta, am ales bungalowurile. Albert a preferat o tema egipteana si fix de asta am avut parte. Bungalowurile au o baie si doua dormitoare, unul cu pat dublu si altul cu paturi suprapuse, pentru copii (in cazul nostru, Albert s-a lafait singur cand in patul de sus, cand in cel de jos). Arata dragut tare bungalowurile astea si iti ofera tot confortul de care ai nevoie. Plus ca primesti biletele in parc pentru doua zile, deci economisesti 200 de euro dintr-un foc, ceea ce inseamna ca mai platesti foarte putin, de fapt, pe cazare.

vacanta la Legoland GermaniaSpuneam ca satul de vacanta e un parc de distractii in sine, in sensul ca e plin de atractii pe care noi nici n-am avut vreme sa le descoperim in totalitate. Legoland se inchide la 18 (sau 19 in full sezon), iar seara puteti continua sa va catarati, sa va plimbati si sa decoperiti ce are satul de vacanta de oferit.

vacanta la Legoland Germania

Sunt si restaurante pentru toate gusturile, deci ai la botul calului tot ce ti-ai putea dori, inclusiv magazine Lego, unde poate sa ramana parte importanta din bugetul familiei (daca nu stii sa pui niste limite cum, din fericire, noi am fost capabili sa punem).

Una dintre cele mai faine parti cand te cazezi in satul de vacanta LEGOLAND este micul dejun. Au un restaurant unde se mananca pe doua serii (optezi de cand te cazezi in ce interval orar vrei sa mananci) si ai toate bunatatile pamantului. Eu cum sunt o pofticioasa, m-am super bucurat de carnaciori, fructe de toate felurile, cartofi, dulciuri, fasole, nu stiu, you name it, they had it, vorba aia. La acelasi restaurant au seara un bufet tot asa, mega bogat.

Eu sunt si broscuta, in sensul ca beau apa pana nu mai pot, minumum 2 litri pe zi,  deci primul lucru pe care l-am intrebat cand m-am cazat a fost de unde imi pot cumpara apa. Mi-au raspuns ca pot bea linistita apa de la robinet si chiar asa am si facut, dupa ce am epuizat toate rezervele pe care le carasem din parc.

vacanta la Legoland Germania

5. Ce mananci in parc

E plin parcul Legoland de locuri unde poti manca, au tot felul de meniuri, gasiti si pizza (ceea ce Albert tinea mortis sa manance), gasiti si altele mai de prin partea locului. Exista si variante mai sanatoase, gen salate, dar in principiu sunt mancaruri de tip fast food.

De apa sigur veti avea nevoie, mai ales daca prindeti niste zile toride, asa cum ni s-a intamplat noua. Exista chioscuri de unde poti cumpara apa cu aproximativ 3 euro sticla. Plus cismele din loc in loc, de la care am fost asigurati ca putem bea linistiti. Si bere se gaseste in fiecare restaurant, ca doar sunteti in Germania, si arata asa apetisant, rece gheata si cu spuma bogata deasupra, ca iti cam vine sa cedezi tentatiei (iar si iar).

Mai jos e un desert care mi-a placut mult, un soi de clatite cu sos de mere. Pline de grasime si calorii, dar yumyyyy. Si fructele acrisoare mergeau de minune in combinatie.

vacanta la Legoland Germania

6. Cum te distrezi

Mai degraba, cum nu te distrezi? Daca vreti sa vedeti atractiile si sa aiba copiii la ce visa frumos la noapte, priviti filmuletul de mai jos. Sa stiti ca realitatea e fix cum o vedeti acolo, plus ceva pe deasupra.

Au fost cateva atractii care ne-au placut in mod deosebit, gen lumea acvatica (Atlantis by Sea Life), unde inotau deasupra si in jurul nostru rechini si pisici de mare, printre piese Lego, sau Jungle X-pedition, adica o barca in care ne-am urcat cu totii de bunavoie sa alunecam printr-o cascada (te-ai fi asteptat sa iesim fleasca, nu a fost chiar asa, si mama, ce senzatie!).

In parc sunt mai multe roller coastere, dar Albert nu e mare fan, asa ca le-am evitat. M-am dat totusi eu intr-unul dintre ele si mi s-a parut mega infricosatoare experienta, desi nu era nici pe departe cel mai dificil traseu. Singurul roller coaster pe care l-am incercat cu totii a fost unul care mergea ca melcul, care functiona teoretic pe baza de pedalat si in care primeau si bebelusi. Mai multe atractii gasiti aici si gasiti si aici.

Parcul se imparte in cateva zone importante: Ninjago World, Miniland, Lego City, Imagination, Lego X-treme, Knights Kingdom, Adventure Land, Pirate Land, Kingdom of the Pharaos si diverse atractii interioare.

Sunt si multe atractii pe baza de apa, iar noi le-am incercat din plin, pentru ca era asa cald, incat am profitat de orice optiune sa ne racorim. Si sa ne distram, balaceala e amuzanta rau la toate varstele.

Experienta noastra cu parcul

Am avut doua zile sa vizitam parcul, dar parca ne-ar mai fi trebuit una. In prima zi am ajuns abia pe la 14.30 in parc, desi plecasem din Romania la 8, dar pana am mers cu avionul, cu trenul, cu taxiul si ceva pe jos, pana ne-am cazat si ne-am minunat, iata ca a trecut timpul. Am explorat putin prin LEGOLAND, ne-am si dat in una, alta si  gata, s-a inchis parcul si am sperat ca vom recupera a doua zi.

Sambata, pana ne-am trezit, pana am mancat, pana am eliberat camera, am ajuns in parc abia pe la ora 12. Plin de oameni, erau cozi si de 40 de minute la anumite atractii. Am stat la doua astfel de cozi, lucru pe care l-am regretat apoi, pentru ca am fi putut sa alegem mai multe dintre atractiile unde nu se inghesuia lumea. Una peste alta, au ramas destule zone neexplorate dupa doua zile de plimbari prin parc. Deci inca o zi, preferabil ca cea de vineri, ar fi fost perfecta sa ne bucuram de tot. Lasa ca mai venim, plus ca Muchenul pentru care am parasit Gunzburgul a fost de vis.

Privind in urma, mi-ar fi placut ca angajatii parcului sa fi vorbit mai bine limba engleza. Erau unii care stiau doua vorbe, altii nimic efectiv, cativa doar vorbeau bine, cat sa ne intelegem ok cu ei. Per total, te descurci, nu ai ce sa filozofezi foarte mult pe acolo. Iar atractiile unde ai chestii de vizitat au filmulete de prezentare in engleza.

vacanta la Legoland Germania

vacanta la Legoland Germaniavacanta la Legoland Germaniavacanta la Legoland Germaniavacanta la Legoland Germaniavacanta la Legoland Germaniavacanta la Legoland Germania

Albert a fost cel mai fericit, cum ne si asteptam. Cu siguranta mai venim aici, iar pentru vizita cu numarul doi planuiesc sa aduc si copilul cu numarul doi. Sper ca pana la anul sa i se mai stinga din teleghidare si sa prind curaj sa il iau cu mine.

Inca o treaba, indiferent ce varsta aveti, nu uitati sa fiti copii la LEGOLAND, pentru ca e cea mai buna cale sa va bucurati de tot. Luati-i pe astia mici de mana si incercati atractiile cot la cot cu ei, sa vedeti cum va incarca de bine chestia asta!

5 comentarii pe “6 lucruri pe care trebuie sa le stii daca planuiesti o vizita la LEGOLAND Germania

  1. RALUCA NABARJOIU spune:

    Super, super! Foarte utile informatiile, multumim Rux! Poate veti mai ajunge o data, sa mai creasca si Aris, eu cred ca se merita, se bucură și se distrează ei oamenii mari, cum s-ar spune, ce sa mai zicem de copii! 😘

  2. Renee Morea spune:

    Ce tare :)) stau in Germania si nu stiam ca este Legoland si aici. Ii bun, aflu noutati rascolindu ti blogul 😁😁. Dar sa stii ca este si in Danemarca legoland, nu stiu daca e la fel de mare sau poate mai mare decat cel din De. Oricum daca va ganditi sa mai iesiti merita vizitat 🙂 . Poate punem si de o intalnire 😁. Stam destul de aproape de Danemarca si de legoland.

  3. cristina spune:

    Buna,

    imi poti lasa link pentru rezervare direct la lego cum ai descris tu mai sus? in boungalourile lor/ castel? ca sa avem si biletele de intrare incluse la ei.
    merci

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.