4 lucruri musai de luat în calcul, ca să alegi ușor și bine hainele bebelușului. Plus câteva propuneri vestimentare marca TEX de la Carrefour (p)

4 lucruri musai de luat în calcul, ca să alegi ușor și bine hainele bebelușului. Plus câteva propuneri vestimentare marca TEX de la Carrefour (p)

Să fi știut de la primul copil ce știu acum, după 3, oho, muult mai ușor mi-ar fi fost! Nu departe în materie de hăinuțe, țin minte că am luat-o razna când le-am ales pe cele pentru Albert. Toate erau drăguțe și pareau bune de luat acasă, numai că am sfârșit dezamăgită, după ce am cheltuit mult și-am alergat și mai mult. Să vă spun câteva lucruri din experiența mea, chestii simple la care putem să ne uitam, astfel încât să economisim bani și energie și să știm ca am făcut alegerile potrivite.

În primul rând, m-aș uita la materiale, să fie naturale și de calitate, pentru că intră în contact direct cu pielea sensibilă a bebelușului. Citiți eticheta! Există materiale plăcute la atingere, despre care poți descoperi ca sunt sintetice. Circulă ideea asta că materialele naturale sunt scumpe, dar gândește-te la bumbac, este natural, accesibil și găsim multe variante de hăinuțe frumoase pentru bebeluși din bumbac ecologic, precum cele marca TEX de la Carrefour.

Le-am descoperit zilele trecute, în timpul unei runde de cumpărături pentru toată familia. Au de la hăinuțe mici cât palma, pentru nou născuți, până la hăinuțe pentru bebeluși ceva mai copilași mari, cum e Ava. Chiar i-am cumpărat un set de 3 body-uri cu un imprimeu drăguț. Îi vin la marele fix, a și făcut parada modei cu ele, să ne amuzăm noi două, ca fetele. 

Așa, la ce m-aș mai uita când aleg hainele bebelușului: sa fie ușor de îmbrăcat. Or fi drăguți blugii, cămășile, tot felul de bluzițe și rochițe cu fundițe, dar body-urile sunt sfinte. Nici nu m-aș gândi să iau altceva pentru stat prin casa și îmbrăcat zi de zi, în afară de body-uri. Restul rămân pentru poze, ocazii speciale și cam atât. Să analizați și sistemul de prindere, vedeți cum sunt dispuse capsele, să fie suficiente cât să aveți acces ușor la zona scutecului, dar să nu incomodeze bebelușul.

Păi nu știu eu de la băieți? Le luasem cele mai frumoase haine, care păreau de oameni mari și care s-au dovedit, în acealși timp, și cel mai greu de îmbrăcat și dezbrăcat de către oamenii mici. Utimul lucru de care ai nevoie când ești pe fugă și ai bebelușul agitat e un set de haine în care îl îndeși sau din care îl scoți în 2 ore.

Țin minte că primeam diverse comentarii când avea Ava vreo câteva săptămăni, eram întrebată de ce nu o îmbrac și eu în rochii, de ce o țin numai în body-uri? De aia, pentru că sunt ușor de îmbrăcat și pentru că pun mai mare preț pe confortul ei decât pe fashion. Nu că body-urile n-ar fi drăguțe. După cum vă povesteam, chiar recent am văzut la TEX tot felul de modele care mi-au plăcut, în care ți-e drag să îți vezi bebelușul și în care se simte și confortabil.

Ce mi-a plăcut de la TEX-hăinuțe din bumbac ecologic

Body simplu cu mânecă scurtă:

Body cu mânecă lungă și cu picioruș:

4 lucruri musai de luat în calcul, ca să alegi ușor și bine hainele bebelușului. Plus câteva propuneri vestimentare marca TEX de la Carrefour (p)

Ciorapi pentru piciorușele mici:

4 lucruri musai de luat în calcul, ca să alegi ușor și bine hainele bebelușului. Plus câteva propuneri vestimentare marca TEX de la Carrefour (p)

Bluzițe drăguțe pentru fetițe de vârsta Avei:

Eu, mulțumită nevoie mare de ce am ales pentru ea:

Alta chestie, luați puține hăinuțe pentru bebeluși. Puține și bune. Este uimitor cât de repede cresc si chiar nu au nevoie de 30 de costumașe în care sa fie schimbați. În primele săptămâni de viață, Ava a purtat doar vreo 6 body-uri. I-au fost suficiente, i le spălam, i le schimbam. Și până sa-mi dau seama, le-am pus la păstrat, pentru căci de venit nu îi mai veneau.

La ce m-aș mai uita când aleg hăinuțele bebelușului, să poată fi spălate la temperaturi înalte, pentru o gienizare mai ușoară. Nu cred ca are cineva energie sa spele de mână hăinuțele, oricât de super frumoase ar fi ele, în condițiile în care nu-ți vezi capul de treabă ca proaspătă mamă.

Să le spălați  oricum înainte de prima purtare, lucru valabil pentru hainele tuturor membrilor familiei, indiferent de vârstă. Ai zice că știm toți lucrurile astea, dar realitatea e alta.

Bun, cam asta ar fi, sunt lucruri simple care pe mine m-au scutit de bătăi de cap. Dar abia de la a treia încercare. 🙂 A, dacă aveți sugestii de adăugat, lista rămâne deschisă și le aștept cu interes.

De alegerile mele de la TEX ce părere aveți?

Un comentariu pe “4 lucruri musai de luat în calcul, ca să alegi ușor și bine hainele bebelușului. Plus câteva propuneri vestimentare marca TEX de la Carrefour (p)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.