5 retete de supe apreciate de toata familia

Ruxandra Luca, 5 retete de supe apreciate de toata familia

In ultima vreme, am impresia ca se intampla mai multe ca niciodata in viata mea. Totul se desfasoara pe repede inainte si am atatea de indesat in 24 de ore, ca nu stiu sincer cum de reusesc. Adesea sunt fie pe drumuri, fie cu ochii in laptotp, deci o las mai moale cu gatitul si curetenia. Mereu am fost adepta gatitului rapid, simplu si cat mai sanatos. Prefer sa petrec timp cu copiii in loc sa stau dupa trei oale care fierb concomitent la foc mic si a patra in cuptor. Totusi, mancare calda si buna trebuie sa le pun pe masa zilnic baietilor mei, asa ca am testat un aparat de gatit electric care face mare parte din treaba singur.

Crock-Pot® este un slow cooker la care poti gati de la supe si ciorbe pana la peste, fructe de mare, preparate pe baza de carne sau vegetariene, mancaruri traditionale sau deserturi. Noua ni s-a potrivit varianta 5L Digital DuraCeramic Sauté. Avantajul gatitul la temperaturi reduse este ca mentine in intregime nutrientii in mancare si poti obtine astfel un preparat sanatos si gustos.

Si e minunat sa castigi atata timp. Stii ca ai pregatit ingredientele, le-ai pus in Crock-Pot® si ti-ai luat de o grija. Nu mai stai sa potrivesti focul, sa vezi daca a scazut suficient sosul, sa pui sau sa scoti capacul. Apesi butonul si iti vezi de ale tale. Slow cooker-ul are prevazute 2 trepte de temperatura ”High’’ si ”Low”, precum si functia de ”Pastrare la cald”. Alegand una dintre cele doua trepte de temperatura, alegi de fapt cat de repede ajunge aparatul la aproximativ 100 de grade Celsius, temperatura la care va ramane pe toata durata prepararii. Iar in momentul in care mancarea este gata, slow cooker-ul intra automat in modul „Pastrare la cald”.

Nici nu trebuie sa fii mare talent in bucatatie, urmezi retetele si gata. La masurat niste cantitati si taiat ingredientele ne pricepem cu totii.

Pentru ca la noi in casa supele sunt la mare putere, asta am ales sa gatim pentru inceput la Crock-Pot®: supa de somon cu legume. In timp ce s-a facut cina noastra, eu am prins cateva sesiuni de joaca zdravene cu copiii, in casa si afara, dar am apucat sa indes si cateva rufe in masina, plus sa pun vasele la spalat. Iar la final, am avut mancarea calda si gustoasa pe masa.

As mai adauga ca vasul ceramic se curata foarte usor, inclusiv in masina de spalat vase si este de 4 ori mai rezistent la zgarieturi decat unul normal. Il poti folosi pentru servirea mancarii, alaturi de capacul din sticla termorezistenta, de asemenea simplu de curatat.

Impart cu voi cinci retete de supa numai buna pentru pitici si mamici. Sigur ca si pentru tatici, chemam toata familia la masa. Tot cei de la Crock-Pot® mi-au dat ideile.

Bine de stiut ca pana pe 18 aprilie, la orice aparat de gatit Crock-Pot® achizitionat, primesti o super carte de retete care sa le completeze pe cele de mai jos.

5 retete de supe delicioase

Retetele de mai jos sunt gandite pentru slow cooker, dar le puteti adapta cu usurinta pentru a le prepara in mod traditional. Noua ne-a facut cu ochiul din start supa de somon, pe care am decis sa o gatesc in video. S-a dovedit o super alegere, mi-a placut mult gustul ei acrisor.

Poftiti retetele, sa va serveasca drept inspiratie pentru pranzul cu bucurie in familie. Sau pentru cina, ca noi mancam supa si seara, iar cei care se pricep mai bine decat mine spun ca n-ar fi rau deloc.

Supa de somon cu legume

  •  Morcovi – 1 buc.
  •  Cartofi mici (sau noi cu coaja) – 5 – 6 buc.
  • Telina – ½ buc. mica
  • Tije de telina apio – 2 buc.
  •  Ceapa – 2 buc mici sau 1 buc mare.
  •  Ardei capia – 1 buc.
  •  File de somon proaspat – 400 gr.
  • Sare si piper – dupa gust
  • Zeama de lamaie – 3 linguri
  •  Iaurt grecesc – 2 linguri
  •  Tarhon uscat – 1 lingurita

Preparare

  1. puneti in vasul de la slow cooker morcovul si tijele de telina taiate rondele, cartofii taiati cuburi mai mari, telina, ardeiul capia si ceapa taiate cubulete.
  2. adaugati fileul de somon, fara piele si fara oase, taiat in cuburi de 2 cm.
  3. turnati deasupra 300 ml apa si condimentati cu sare si piper.
  4. setati slow cooker pe modul de gatire ”High” si timpul de 3 ore.
  5. amestecati iaurtul cu putina supa fierbinte pana ajunge la aceeasi temperatura cu supa din vasul slow cooker-ului si apoi rasturnati-l in vas.
  6. amestecati usor si adaugati la final zeama de lamaie si tarhon.
  7. asezonati daca este cazul cu sare.

 

  • Cartofi – 3 buc. (mai mari)
  • Ceapa verde – 4 fire
  • Ardei jalapeno – 1 buc. (optional)
  • Ardei iute rosu – 1 buc.(optional)
  • Sucul de la o lamaie
  • Porumb la conserva – 300 gr.
  • Chimion – 1 varf de cutit
  • Oregano uscat – 1 lingurita rasa
  • Paprika afumata – 1/2 lingurita
  • Apa – cat sa acopere
  • Sare si piper – dupa gust
  •  Lapte de migdale – pentru servire
  •  Lime – 2 buc.

Preparare

  1. taiati cartofii cubulete si puneti-i in slow cooker.
  2. tocati ceapa verde marunt si puneti-o deasupra.
  3. scoateti semintele ardeilor si taiati-i oblic – puneti-i apoi in slow cooker Crock-Pot (daca alegeti sa ii puneti, eu pentru astia mici sigur ca ii evit).
  4. puneti peste acestea porumbul, chimionul, oregano, paprika, sare si piper si stoarceti sucul de la o lamaie.
  5. acoperiti cu apa si puneti capacul.
  6.  setati slow cooker pe modul de gatire ”High” si timpul de 4 ore.
  7. asezonati din nou cu sare si piper cu 15 minute inainte de incheierea programului.
  8. serviti cu lapte de migdale si felii de limes.

Preparare

Preparare

Pofta buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.