Cea mai buna negresa din lume. Sau macar de la mine din bucatarie

reteta simpla de negresa

Iar am facut ceva dulce chipurile pentru Albert, iar am ajuns sa mananc singura prajitura. Pai asa mai dau gata dreptunghiuri din negresa asta de aseara, de cand am scos-o din cuptor, incat ma mir ca am mai avut ce poza azi.

Treaba cu negresa, recunosc, a fost pofta mea din start si doar i-am indus-o copilului:

-Albert, mama, asa-i ca ar fi fain sa fac o negresa buna, pufoasa, plina de ciocolata, cea mai buna negresa din lume? Ce sa mai spuna copilul, a incuviintat si gata. Pana la urma n-au fost vorbe goale, chiar s-a dovedit cea mai buna negresa din lume. Daca mi-a cerut reteta si doamna E, bona lui Aris, cand ea gateste impecabil dulciuri in general si negresa in particular de vreo 40 de ani, asa.

Deci, daca vreti sa gatiti cea mai buna negresa de pe fata pamantului sau macar din bucataria voastra, trebuie sa aveti la indemana 7 ingrediente mari si late, plus un praf de sare:

  • 3 oua (de tara)
  • un pachet de unt (am luat dintr-ala bun si bio)
  • o cana de faina
  • o cana de lapte
  • o cana si jumatate de zahar (eu folosesc numai brut)
  • un plic praf de copt
  • un plic de cacao de 50 g

Si apoi procedati asa:

  1. Se ia un vas incapator. Se taie untul cubulete si se pune la topit pe foc, impreuna cu zaharul.
  2. Separat, se dizolvat cacaoa in laptele rece si apoi se adauga si ele in compozitia de pe foc. Se amesteca bine, pana se dizolva de tot cacaoa, si se lasa sa fiarba foarte putin.
  3. Se da deoparte compozitia si se lasa pana se raceste de tot (asta ia vreo doua ore, deci daca e mare pofta de negresa, luati in calcul ca nu va fi gata chiar in doi timpi si trei miscari).
  4. Dupa ce s-a racit compozitia, se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.
  5. Galbenusurile se incorporeaza in compozitia racita cu ajutorul mixerului. Apoi se toarna in ploaie faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza in continuare, la viteza mica.
  6. La final, se inglobeaza usor albusurile batute spuma, cu ajutorul telului, de jos in sus. Asa pufoasa va iesi daca urmati pasii astia, yummyyy!
  7. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se toarna in ea compozitia si se lasa la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de aproximativ 35 de minute (testul cu scobitoarea e la putere).

Ce-am mai facut eu a fost sa ning prajitura cu niste zahar pudra, dupa ce s-a mai racit, desi chiar nu era cazul si chiar nu obisnuiesc sa pudrez toate cele cu zahar.

Gata, stiu ca poate inghititi in sec, asa ca mine aseara, cand m-a luat pofta de negresa, deci va las sa treceti la treaba. 🙂

reteta simpla de negresareteta simpla de negresa

Articole pe aceeasi tema

4 Comments

  • Maria
    14/05/2018 at 3:02 pm

    Off,off, eu nu prea mă pricep la dulciuri, în majoritatea cazurilor când am vrut să fac ceva nu mi-a ieșit. Dar mamă mamă ce bine arată. 😋😋 Asta e nu putem avea toate talent la copt. 😩😟

    • ruxandra
      Ruxandra Luca
      14/05/2018 at 3:39 pm

      Maria, nu ai nevoie de mare talent sa faci treaba asta. Garantat! Stai cu reteta aproape, urmezi pasii si apoi termina cuptorul ce e de terminat. Imi spui daca te-ai incumetat, ok? 🙂 spooor!

  • Monica
    15/05/2018 at 1:32 pm

    Buna,

    1 cana faina = 250 g?
    1 cana lapte = 250 ml?
    Multumesc!

  • Ioana
    17/05/2018 at 1:03 pm

    Buna ziua.am făcut negresa după rețeta și a ieșit foarte buna.multumim de rețeta.

LEAVE A COMMENT