Haideti sa ne pupam mai putin si sa facem loc mai mult pe scarile rulante


Asa ma grabeam zilele trecute sa fac niste cumparaturi pentru casa, dupa ce am lasat copiii in masina cu tatal lor si cu promisiunea ca revin in zece minute. Am alergat de m-au trecut toate transpiratiile pana am ajuns la scarile rulante, unde mi-a pierit brusc tot avantul. De jos in sus si de la stanga la dreapta, oameni de toate formele si varstele stateau ca sardelele. Nici n-am pus bine piciorul pe scarile rulante, ca au sesizat pericolul si au strans randurile.

Puteam sa zic “pardon” si “ma scuzati” pana maine, cine sa se sinchiseasca? Fix in fata mea era un domn care ii povestea femeii de langa el nu stiu ce intamplare pe care n-aveam nici un chef sa o ascult. Femeia radea cu lacrimi, la care el, incurajat, tot gesticula! Mai in fata era o doamna cu geaca verde insotita de o adolescenta pe care o tinea de brat, apoi doi pusti cu rucsacuri uriase si cu ochii in telefoane, care stateau tot asa, unul langa altul, de teama probabil sa nu se piarda.

Pe la mijlocul scarilor rulante, un EL dolofan in trening negru cu alb se pupa cu o EA blonda si extra bronzata de n-aveau aer. Atata pasiune si mai ales atata saliva punea omul in toata operatiunea, incat nu mai stiam unde sa imi mut privirea ca sa nu mi se aplece checul cu care ma ghiftuisem in masina. Pe langa astia doi chiar n-ar fi reusit sa treaca nimeni, chit ca ar fi razbit cumva printre ceilalti.

Si-atunci ma gandesc: nu mai bine ne asezam din start pe partea dreapta a scarilor rulante, unul in spatele celuilalt, astfel incat partea stanga sa ramana libera? Iar oamenii care chiar se grabesc si pentru care chiar conteaza alea 30 de secunde de asteptat aiurea dupa cei din fata sa poata trece? N-ar strica niste inscriptii in sensul asta, completate cu desene explicite si plasate la vedere. Poate, poate…

Ok, inteleg, azi nu te grabesti, ai chef sa razi cu nevasta-ta, sa povestesti cate-n luna si in stele cu cea mica sau sa ii faci un control amanuntit la amigdale iubitei, dupa caz. Sigur gasesti multe alte locuri mai potrivite pentru asta, in afara scarilor rulante de la mall, metrou sau de oriunde.

foto

Articole pe aceeasi tema

Masa noastra

Faza de blonda

1 Comment

  • Mihaela
    11/01/2018 at 10:49 am

    Există însemne și desene pe scările rulante. Degeaba. Există însemne speciale și pe mijloacele de transport în comun potrivit cărora pe ușa din față se urcă și nu se coboară. Degeaba. Va mai dura mult și bine până când vor fi respectate regulile de bună purtare în public.

LEAVE A COMMENT

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.